Alfa Romeo MiTo

  • 0

Alfa Romeo MiTo: numele si-l trage din abrevierea oraselor Milano si Torino. Platforma vine de la fratele mai ieftin, Fiat Grande Punto. Caracterul si look-ul? Nu!… acestea doua sunt mostenite din familia Alfa.

A fost lansata in 2008 si se vrea a fii o sub-compacta sportiva, in 3 usi, care sa concureze Rover-ul Mini si viitorul Audi A1.

Este dotat cu sistemul Alfa DNA. Prin intermediul lui ofera soferului posibilitatea de a alege 3 comportamente ale masinii: Normal, Dinamic si All-Weather. Cele 3 setari intervin asupra comportamentului franelor, suspensiilor, motorului, directiei si cutiei de viteze. Printre alte inovatii, MiTo dispune de stopuri LED, diferential electronic Q2 care permite abordarea in plina forta a curbelor stranse fara a se pierde din tractiune.

Spatiul interior este rezonabil pentru o masina de talia ei. Finisarile sunt din ce in ce mai ok  la modelele noi de la Alfa Romeo.

GTA este versiunea de top a lui MiTo si inseamna Gran Turismo Alleggerita. Dispune de un motor turbo in 4 cilindrii, de 1.75 litrii, injectie directa de benzina, 2 arbori cu came (DOHC) si management variabil al valvelor. Puterea acestui motor este de 240 de cp, viteza maxima atinsa fiind de 250 km/h si cu un timp de demaraj 0-100 km/h de 5 secunde.

Restul motoarelor sunt TJet-uri pe benzina (1.4 Turbo 120, 155 cp), si dieseluri (1.3 MJet 90 cp, 1.6 MJet 120 cp), de provenienta Fiat. Se mai ofera si un motor destinat tinerilor: 1.4 78 cp.

Alfa Romeo MiToAlfa Romeo MiToAlfa Romeo MiToAlfa Romeo MiTo

Un mic versus facut de cei de la Fifth Gear, intre Alfa Romeo MiTo si Rover Mini:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=HdpRqxCzW_E&hl=en_US&fs=1&rel=0]