BMW seria 6

  • 0

BMW seria 6: performanta BMW in 2 usi plus un pachet serios de stil si extravaganta.

BMW seria 6 este oferit in doua variante de caroserie: coupe si cabrio. Se bucura de aceleasi calitati care duc mai departe renumele casei bavareze: interior rafinat, numeroase inovatii in materie de experienta a condusului, a asistentei soferului, tehnologii noi care asigura performanta si economia de carburant. Tot o caracteristica BMW este si agilitatea si sportivitatea acestei masini. Adaugand stilul aparte si aerul puternic luxos de care se bucura BMW Seria 6, putem spune ca avem de-a face cu un Grand Touring adevarat, care combina „minunile” tehnicii cu valorile clasice ale unei masini de cusrsa lunga.

BMW seria 6
BMW seria 6

BMW 650i este dotat cu un V8 pe benzina, de 4.8 litrii ce dezvolta 360 cp si asigura o calatorie pe cat de rapida, pe atat de placuta, datorita rafinamentului de care da dovada si a puterii instantanee in orice situatie. Accelereaza in 5.3 secunde de la 0 la 100 km/h si atinge o viteza maxima de 250 km/h, limitata electronic, evident. Toate acestea sunt posibile, printre altele, si datorita sistemului de injectie directa de mare precizie, sistemului de management al supapelor (VALVETRONIC) si sistemului de management al timpilor de admisie si evacuare VANOS.

Nici motorul mai mic, pe benzina, al lui BMW 630i, nu dezamageste. Este vorba de un motor in 6 cilindrii de 3000 cmc care dezvolta 272 cp.

BMW seria 6
BMW seria 6

O raritate in domeniul Grand Touring este BMW 635d. Da…este vorba de un diesel, in 6 cilindrii, 3000 cmc, bi-turbo care dezvolta nu mai putin de 286 cp. Cei 580 nm imping masina in reprize nebune, demne de sigla BMW care troneaza pe capota coupe-ului. Cei 100 km/h sunt atinsi in 6.3 secunde iar vijelia continua pana la 250 km/h, moment in care electronica masinii decide sa taie elanul soferului.

Noua cutie automata in 6 trepte pe care BMW o monteaza si pe acest coupe de lux combina calmul si rafinamentul unui condus lejer cu momentele de sportivitate maxima, atunci cand masina are nevoie de toata forta disponibila.

BMW seria 6
BMW seria 6

Sisteme electronice de tot felul preiau controlul masinii atunci cand se exagereaza destul de mult: controlul tractiunii, al traiectoriei de rulare, franare asistata etc.

Sportivitatea si agilitatea lui BMW seria 6 se datoreaza si suspensiei noi din aluminiu precum si a masei extrem de bine repartizate dealungul marelui GT bavarez.

BMW seria 6
BMW seria 6

Design-ul exterior, atat pentru coupe cat si pentru cabrio, are acum o prezenta si mai remarcanta pe sosea. Liniile puternice exprimate prin incruntarea farurilor si a mastii pleaca spre spatele masinii, vascularizand capota si continuand cu laterala inaltata pentru ca in final sa termine cu un posterior ce pare a fii compus din doua corpuri, imbinate cu maiestria unui sculptor.

Tehnologia LED este prezenta si aici. Pe langa deja clasicele lumini de pozitie BMW angel eyes, gasim si o dunga de led-uri cu rol de semnal pentru directie.

BMW seria 6
BMW seria 6

Astazi, BMW seria 6 joaca un rol important in gama de modele a constructorului din Bavaria. Reprezinta o expresie puternica a invoatiei si a progresului tehnologic de care da dovada BMW in aceste timpuri. Astfel de masini reusesc sa stabileasca o relatie speciala intre producator si client iar posesorul unui BMW seria 6 exprima o preferinta foarte clara pentru casa bavareza precum si o afinitate in ceea ce priveste inovatia tehnologica, calitatea premium, stilul individual, si performanta sportiva.