CITROEN C6

  • 0

Citroen C6 este cea mai mare masina din gama constructorului francez , este masina in care si-au pus toate cunostintele si inovatiile pe care le pot pune la dispozitia clientilor. Prinvind caroseria din afara ai o senzatie clara – e mare , in fapt nu , e foaaarte mare, o mica barca putem spune insa e firesc avand in vedere clasa din care face parte.

Designul esterior este foarte interesant in stilul specific Citroen , foarte aerisit , la toate masinile de la acest constructor avem o luminozitate foarte mare in habitaclu prin tendinta masiva de a fi cat mai putina tabla si cat mai multa sticla.Portierele nu au ramă pentru geamuri (recum la masinile coupe), capota este lungă, exagerat de lungă iar spatele si mai interesant cu foarte multa sticla asa cum mentionam si mai sus.

Masina a primit un motor V6 HDi ce face disponibili 240 CP, par multi insa masina este foarte grea asadar cand o veti conduce veti vedea ca nu e deloc o „sportiva”. Tinuta de drum este insa extraordinara , combinata cu un spatiu in habitaclu remarcabil de mare , ai senzatia ca mergi cu sufrageria pe strada.

Masina este foarte rara in Romania , asta din mai multe motive , in primul rand costa peste 50.000 Eur si la acesti bani ai ai alte optiuni ce pot parea mai tentante , apoi nu e o marca ce sa impuna o masina la categoriile mari , premium si atunci se vinde mai greu. Dar parca tocmai acest aspect – ca este rara, are un design mai deosebit si este extrem de spatioasa o face mai interesanta.