Dacia MPV

  • 0

După cel de-al şaselea model pe platforma Logan, Dacia Duster – cel mai ieftin SUV din lume, producătorul autohton, împreună cu inginerii Renault, lucrează la un nou model. De data aceasta este vorba de un MPV (monovolum) ceva mai mare decât modelul break Dacia Logan MCV.

Primele fotografii spion ne prezintă un prototip cu caroserie de Logan MCV, însă dedesubt se află noul tren de rulare şi poate şi o nouă motorizare pentru modelul MPV pregătit de Dacia.

Intenţiile Renault pentru modele mai mari sub marca Dacia au fost reconfirmate de directorul operaţional al Renault, Patrick Pelata, în prima parte a lunii septembrie din acest an. „Am spus întotdeauna că vor fi opt sau nouă maşini pe platforma Logan, denumită platforma B0. În prezent avem şase (inclusiv SUV-ul pe care Dacia îl va lansa anul viitor – n.r.), deci cu siguranţă vom avea cel puţin încă două de lansat”, a spus Pelata, pe 11 septembrie, într-o întâlnire cu presa. Cele două maşini vor ataca segmente complet diferite, potrivit oficialului Renault.

Întrebat dacă una dintre ele va fi mai mică decât celelalte modele Dacia, Pelata a răspuns că „mai degrabă mai mare”, ceea ce ar da credibilitate fotografiilor cu macheta care par să anunţe un monovolum marca Dacia. (Mediafax)