Hyundai Veloster

  • 0

Hyundai a decis sa inlocuiasca vechiul Hyundai Coupe cu un hot hatch de mare senzatie – Hyundai Veloster.

Cu aceasta noua masina constructorul coreean are in vedere publicul tanar , ce isi doreste o masina hot hatch sportiva , compania in care se situeaza este una extrem de selecta – SEAT LEON , HONDA CIVIC fiind adversari extrem de puternici pe care-i va fi greu sa-i ajunga. Urmareste aici o reclama originala la modelul Veloster , spot ce a starnit multe controverse.

Masina aduce ceva cu totul nou fata de competitie, deoarece are o uşă pe partea conducătorului auto şi două pe partea pasagerului.  Spre deosebire de MINI Clubman sau Mazda RX-8, unde cele două portiere se deschid invers, adică în stilul „suicide doors”, aici portiera spate se deschide normal. Aşadar, dacă ne uităm din lateral, avem fie un coupe veritabil, fie un hatchback cu adevărat sportiv.

Veloster Hyundai foloseste noul sistem de Bluelink, care este similar cu OnStar utilizate în vehicule GM, pentru a oferi clienţilor cu notificare automată accident, diagnosticarea vehiculului, etc…

Imagine din interiorul Veloster:

Planşa de bord are un look extrem de atragator pentru publicul tanar exact pe stilul asiatic specific a fi orientat spre cat mai multe butoane si gadget-uri atractive. Partea centrală, în formă de „V”, cuprinde toate comenzile, ecranul sistemului multimedia având 7 inch şi fiind, bineînţeles, tactil.

O menţiune specială pentru sistemul „Hyundai Blue Link”, un sistem integrat de comunicatie si media. Acesta oferă conectivitate la internet, este compatibil cu funcţiile smartphone-urilor şi oferă chiar şi operare vocală. Blue Link mai oferă pachetul Assurance, care beneficiază de Automatic Crash Notification (ACN), SOS Emergency Assistance sau Enhanced Road Assistance.

Ca si  motorizare  Veloster oferă o singură motorizare, cel puţin pentru început. Este vorba despre un motor de generaţie Gamma, de 1,6 litri, având injecţie directă GDI. Varianta turbo care ii va permite sa concureze realmente cu cei amintiti la inceputul articolului va veni se pare abia in 2013.