Infiniti EX37 şi Volvo XC60

  • 0


SUV-urile full size au devenit un capriciu nu foarte raţional, din acest motiv toţi constructorii premium germani lansând, pe lângă SUV-urile mari, şi progeniturile compacte.

Infiniti EX37 şi Volvo XC60 – 2 modele , 2 optiuni importante cu multe , foarte multe atuu-uri. Haideti sa vedem cam care sunt principalele caracteristici pentru fiecare model in parte.

Bătălia pe clienţii care vor un pic mai mult decât ce poate oferi o maşină de stradă, dar neapărat cu garnitură premium şi cu dimensiuni acceptabile, nu se dă însă doar între germani, ci există alternative venite şi de pe alte tărâmuri.

Infiniti EX37 este modelul care poate lăsa „în praf” orice SUV nemţesc de aceeaşi categorie. Designul sau este de-a dreptul zapacitor reusind sa atraga toate privirile indiferent de preferinte. De asemenea, întrece la exclusivism orice crossover teuton şi implicit la preţ, mărginind superior segmentul crossoverelor mici. Volvo XC60 este la polul opus, nu emite pretenţii sportive, fiind familistul high-tech, garnisit cu mai multe sisteme decât o navă spaţială. Dar este cel mai spaţios şi printre cele mai avantajoase din clasă.

Infiniti afirmă că EX37 este primul coupe crossover din lume şi îndeplineşte în acelaşi timp principalele caracteristici a trei tipuri de maşini: versatilitatea unui sistem de tracţiune tipic crossoverelor, spaţiul interior al unui break şi, nu în cele din urmă, aspectul unui coupe.

Exteriorul este caracterizat de o lungime semnificativă, mai mare decât a multor concurenţi, care permite adoptarea unei capote lungi, menită să sporească efectul tipic unui coupe. Liniile laterale au fost desenate în aceeaşi temă, jantele de 18 inch oferite standard contribuind şi ele la forma fluidă.

Volvo XC60 i este un amestec interesant de linii suave şi suprafeţe brute. Nu poţi spune că este cel mai arătos SUV compact la ora actuală de pe piaţă, dar nici că este un model care îţi provoacă repulsie. Nota generală este de maturitate, dar una la curent cu ultimele tendinţe în domeniu, exprimată prin poziţiile cu LED-uri şi superbele blocuri optice spate, cu acea fâşie luminoasă care se prelinge sus până jos.

Volvo spune despre acest model că este un SUV urban, dar dimensiunile nu prea îl recomandă pentru a fii ţinut în lesă în oraş. Are o lungime de 4,63 metri, ceea ce înseamnă că este mai scurt cu aprox 16 cm decât XC90, un model care poate primi chiar 7 pasageri la bord. Deci putem spune că este printre cele mai impozante crossovere compacte disponibile acum pe piaţă, fiind considerabil mai mare decât GLK, mai mare decât X3 şi puţin mai mare decât Audi Q5.