KIA CEED versus HYUNDAI i30

  • 0

KIA Ceed este o masina cu un succes deja de apreciat in Romania, poate unii se vor intreba de ce , motivele si explicatiile ar fi multe , o parte le puteti citi aici , o alta parte daca sunteti cititori vechi ai site-ului nostru le stiti deja.

Acum ceva vreme am scris parerea noastra la o comparatie intre CEED si Focus , articol extrem de accesat si mai apoi am primit numeroase mesaje cu intrebari si opinii de la voi referitoare la KIA CEED. Asa ca ne-am decis sa scriem astazi opinia noastra cu privire la 2 compacte interesante pentru cumparatorul roman – KIA CEED si HYUNDAI i30.

Aceste doua masini sunt considerate de specialisti surori si impart oricum aceeasi filosofie coreeana referitoare la strategii de piata , marketing , si nu in ultimul rand felul cum creaza noile modele.(la nivel tehnic impart aceeasi transmisie , punte, si motorizare)

KIA CEED

Designul este realmente revolutionar pentru asiatici , nu stim cat se observa asta din fotografia de mai sus facuta la targul de masini de la Bucuresti insa mai jos veti vedea  alte fotografii si mai graitoare. In fapt a iesit  o masina ce nu poti sa nu o remarci , atat la interior cat si la exterior.

HYUNDAI i30

Proiectată şi dezvoltată în cadrul centrului tehnic Hyundai Motor Europe din Germania, noua generaţie i30 reprezintă cel mai recent model Hyundai dedicat pieţei europene. Inclusiv procesul de producţie aferent noului i30 este unul pur european, fiind concentrat în Cehia, la Nošovice. Masina este masiv schimbata fata de ce ne obisnuise Hyundai in trecut venind cu noul trend ix35, ix20 , i20 …

ASPECT EXTERIOR

KIA CEED

Hyundai i30

La acest capitol mai inovativa pare a fi CEED ce da impresia unei masini usor sportive in vreme ce i30 patreaza o nota de decenta conservativa ce in domeniul auto nu este de bun augur. KIA CEED este absolut remarcabila in noua sa haina o data cu noul facelift , in orice caz, raportandu-ne la cele doua, noi mergem pe mana  a ceea ce au zamislit inginerii de la KIA.

Interior:

Interior KIA CEED:

interior Hyundai i30

Kia a pus mereu accent pe un interior care sa ia ochii cumparatorilor insa stilul asiatic este acum si de partea celor de la Hyundai , asadar vesnicele butonase , gadget-uri mai mult ori mai putin folositare sunt acum prezente la ambele „rivale”. Egalitate dupa parerea noastra.

Tinuta de drum:

Vorbim practic de aceeasi masina ce in fapt este despartita doar de aspecte de design asadar aici nu poate fi vorba de o departajare la modul propriu…

Indiferent cum arata „scorul” nostru pentru a departaja cele doua masini este o chestiune doar de gust , asadar fiind atat de subiectiva situatia noi optam pentru CEED dar asta nu inseamna ca i30 este neaparat o masina mai putin buna.