KIA OPTIMA

  • 0

Noua Optima isi propune foarte multe , chiar inclusiv sa detroneze noul Passat. Designul coreenilor, atat interior cat si exterior este net superior rigoarei germane astfel incat noua Optima va rupe o bucata imensa nu doar de la VW Passat cat si de la alte marci de renume.

Si vor avea succes, pentru prima data in clasa medie, in Europa, chiar daca sigla lor este inca privita cu neincredere (si dezgust, de catre cei mai ipocriti). E suficient sa privesti pozele si sa realizezi ca noul Optima este cu totul altceva si – iar pentru prima data – poate sta fara nici un fel de complexe langa cei mai cunoscuti actori europeni ai clasei medii.

Vanzarile vor debuta in Europa abia peste un an, iar atunci doua motorizari vor avea prim-planul. Un propulsor turbodiesel de 1,7 litri si 136 CP (care se anunta foarte economic) si unul pe benzina, de 2 litri, cu 170 CP. Fara indoiala ca dupa debutul pe piata vor fi anuntate si alte propulsoare pentru acest model. S-a anuntat deja ca in viitor va fi disponibil asi o versiune de 160 CP a turbodieselului de 1,7 litri.

Apropo de Passat -nu e in regula sa iei o masina cu o forma si caracteristici actuale si sa o prezinti cu o linie care aduce a anii ‘80, pe post de masina cu mari pretentii la finalul primului deceniu al secolului 21. E absurd, in ciuda tuturor criteriilor si studiilor de marketing, cat de profesioniste ar fi ele. Kia, pe de alta parte, are o abordare geniala, la fel de nemteasca, daca imi este permis, avand in vedere ca designerul sef e neamt si e cel care a desenat iconicul TT.

Frumos, de calitate, tineresc, robust  cam asta ar fi descrierea noii Optima ce credem ca va deveni un automobil extrem de cautat. Retineti postul pentru ca timpul ne va demonstra asta.