MASINI cu hidrogen

  • 0

Astazi ne-am propus sa facem o scurta introspectie in randul constructorilor ce au „indraznit” sa intre pe felia masinilor propulsate cu combustibil alternativ – vorbim de hidrogen.

Cautarea combustibililului alternativ perfect este continua si lupta pentru gasirea unei alternative cu adevrat viabile este tot mai intensa. Infrastructura si modul de realimentare (reincarcare) sunt poate principalele aspecte cu care se confrunta producatorii de automobile ce au intrat pe aceasta nisa.

Vehiculele propulsate cu cobustibil hidrogen par a fi , cel putin din puncutl unora de vedere, solutia alternativa perfecta atat din punct de vedere economic cat si ecologic.

TOYOTA

Toyota este unul din constructorii de automobile ce investesc foarte mult timp si bani pentru dezvoltarea unor autoturisme propulsate de combustibili alterbativi viabili.

Scott Craig – sef in cadrul diviziei de cercetare tehnologica TOYOTA spunea ca hidrogenul este de departe cel mai mare rival al benzinei si motorinei actuale. Compania a lansat conceptul FCV-R model ce va fi lansat in productie in jurul anului 2015.

HONDA

Modelul dezvoltat de HONDA este FCX Clarity (văzut  mai sus), nu se arata deosebit de futurist, cu ale sale, linii si forme seaman foarte mult cu CIVIC. Este doar patru centimetri mai scurt decat un Accord. Performantele sunt insa absolut extraordinare  – autonomia este de peste 240 km dublu fata de cel mai performant autovehicul electric (potrivit presei britanice si americane de profil) Chevrolet Volt.

Hyundai

Hyundai a lucrat pe un cadru de TUCSON ani de zile incercand sa dezvolte un vehicul electric si apoi un vehicul propulsat de o baterie , rezultate sunt insa modeste , totusi este absolut remarcabil cum aceasta companie inoveaza mereu si incearca sa tina pasul cu ai sai teribili concurenti japonezi.