Mazda 3 vs. Golf V vs. Leon

  • 0

Mazda 3 CD 110 TX – 1560 cmc 110 cai diesel

VW Golf 5 Comfortline (+optiuni) – 1.9 TDI 105 cai

Seat Leon Reference (+ optiuni) – 1.9 TDI 105 cai

La o prima vedere observam – o fiabila se bate cu o perfectionista indragita de juma’ de glob si o verisoara de gradul 3 a ei…

Zapacitor pentru unii, aiuritor pentru altii, debusolant pentru cativa , clar pentru cunoscatori poate.

Aici situatia este intratat de complicata incat nu ne permitem sa dam vreun verdict. Fiecare are atuuri atat de mari si de pregnante incat ne va fi extrem de dificil sa ne alegem vreo preferata.

Tehnologia motoarelor este impartita – mazda este ruda buna cu ford si s-au ajutat la motor , golful este… golf si are o o tehnologie de top si mai ales care a dovedit de-a lungul timpului ca nu intamplator este o masina atat de bine vanduta. Seat (cum bine ne place sa credem ca cititorii nostrii stiu ) este parte a grupuil VW si a creat o masina tinereasca si mai ales cu tente sportive. (nu neaparat varianta noastra de motorizare e drept…)

La interior cel mai bine sta Mazda si cel mai prost Leon. Aspectul exterior este adjudecat de Leon , iar motorizarea este in top la Golf si la Mazda. Ele nu sunt masini foarte diferite insa sunt automobile extrem de bune , de fiabile si mai ales de perfomante pentru clasa lor incat nu pot sa iti permita sa le clasezi unele sub altele. Este extrem de nedrept spre exemplu sa alegi Mazda 3 pentru ca are un interior de foarte buna calitate in detrimentul Leon-ului care iti ia ochii cu design-ul sau atat de special.

Si , cum am putea uita de Golf , cea mai bine vanduta masinuta din lume. Nu, nu putem face aceste lucruri asadar vom cauta sa spunem doar ca acest versus va prezinta 3 din cele mai frumoase , mai performante si mai fiabile masini din clasa compacta.