Mercedes-Benz A-Class Hatchback

  • 0

Masina despre care discutam azi este finalista in cursa pentru Masina anului 2013 si e considerata de public cat si de specialisti ca avand sanse excelente. Opinia noastra este ca in mod normal nu are cum sa piarda trofeul. Avand in vedere insa ce masini au castigat anii trecuti suntem destul de circumspecti, asteptam insa Salonul Auto de la Geneva pentru a nu anticipa prea mult.

Iata ca piata a adus in zona premium un concurent foarte serios pentru A3 si BMW seria 1, lucru absolut necesar chiar si pentru Audi si Bmw avand in vedere faptul ca in esenta ei concurenta aduce progresul…nu-i asa?

Modelul A Class nu mai e asa cum il stiam noi. Acum este un hatchback normal, care poate fi confundat usor din profil cu o masina de origine asiatica insa una foarte reusita. Cert este ca fata cu noua grila prezenta la toate modelele Mercedes da de gol masina, iar dimensiunile sale spun clar ca e vorba de un Mercedes entry-level. Acum avem o maşină de clasă compactă, cu evidente tendinţe dinamice şi life-style, în contradicţie cu ideea de caracter practic şi eficienţă maximă a monovolumului de acum. Partea frontală dramatic stilizată, beneficiază de prezenţa unei grile frontale înzestrată cu faimoasa stea. Blocurile optice, evident, beneficiază de tratamentul LED. Din spate, conceptul A-Class continuă ideea de sportivitate – decuparea hayonului este suficient de mare, iar stopurile pe orizontală îi conferă seriozitate maşinii. În partea laterală, A-Class uimeşte prin impresia de coupe pe care o lasă, linia superioară a celui de-al treilea geam lateral coborând armonios spre spate şi dând impresia unui shooting-break-coupe.

În interior, gasim foarte multa calitate, bun gust , si mai multa ergonomie ca la Audi si mai multe butoane si senzatie de lux ca la BMW, asadar predomină afişajele digitale,totul fiind învăluit de o lumină roşiatică. Prizele de aer amintesc de motoarele de avion. Consola se întinde de-a lungul cockpit-ului, atingerea finală fiind adusa de volanul in trei spiţe si schimbatorul dramatic stilizat.

Ca motorizare masina va oferi trei motoare pe benzină şi trei dieseluri common-rail, toate dotate standard cu sistemul ECO Start/Stop şi o cutie manuală cu 6 trepte – opţional va fi disponibilă şi una automată cu 7 trepte şi dublu ambreiaj, 7G-DCT. Versiunile pe benzină sunt A180 (1,6 turbo, 122 CP), A200 (1,6 turbo, 156 CP) şi A250 (2,0 turbo, 211 CP), iar cele diesel sunt A180 CDI (1,8 litri, 109 CP, 250 Nm), A200 CDI (1,8 litri, 136 CP, 300 Nm) şi A220 CDI (2,2 litri, 170 CP, 350 Nm). În viitor este programată şi o versiune AMG, cu un motor turbo în patru cilindri care va dezvolta în jur de 300 CP.

Aceasta masina costa peste 19000 Eur un pret mare pentru clasa sa , insa e un pret mic in comparatie cu ce ofera si cu ce puteti cumpara la aceeasi bani de la concurenta premium (Audi si BMW).