noua KIA FORTE

  • 0

Vremurile de criza pe care le traim par ca sunt sfidate de KIA , astfel pe langa faptul ca investitiile din ultima perioada de timp facute in marketing depasesc cele mai optimiste aprecieri , fabricantul a decis ca e timpul pentru o noua KIA – vorbim de noua KIA FORTE. Constructorul korean pare neinfricat si decis sa se lupte in noua jungla mult mai greu de patruns a industriei auto.

Cu noua FORTE , KIA vrea sa intre in pretentiosul dar mai ales profitabilul segment de compacte. In zona lor dar si in mare parte din restul lumii dominarea e a vecinilor- Civicul Hondei si Corrola celor de la Toyota fac minuni.

Nu e usor deloc ceea ce si-au propus insa , in cele ce urmeaz avorbim  putin de noua lor creatie . Forte vine in 3 variante – LX, EX, si SX. LX si EX sunt echipate cu un motor de 156 cp , motoare de 2 litri in 4 cilindri , transmisie manuala in standard si automatica la cerere.

Varianta mai sportiva este SX ce vine cu un motor de 173 cp , 2,4 litri , cu cutie manula in 6 trepte si una in 5 automata.

Este foarte greu de crezut , ori de anticipat daca noua FORTE va reusi in vreo masura sa detroneze Civic-ul , Corrola sau Mazda 3 insa cu siguranta KIA si-a facut in sfarsit un soldat capabil sa concureze cu acesti titani.