Tesla Roadster 2.5

  • 0

Astazi vorbim despre o masina mai… „exotica” din categoria super sport , e vorba de Tesla Roadster un super car ce costa peste 120.000 eur si este extrem de apreciata de milionarii de pe continentul nord american. Masina este in totalitate ELECTRICA. Da , ati citit bine, este un bolid totalmente electric , am trait sa o vedem si pe asta si mai e si exclusivist , fiind construit intr-un numar limitat de exemplare , preferat fiind, cum spuneam mai sus, de americani in special.

Masina are o autonomie de aprox 250 km , si incearca sa aduca in atentia pasionatilor de viteza cu posibilitati financiare deosebite o masina ce poate concura cu usurinta performantele unui Audi R8 ori Porsche 911 insa respectand cu strictete normele de mediu in cele mai mici detalii.

Roadster 2.5 este alimentat de un sistem de racire cu aer tot electric care oferă echivalentul a 288 de cai putere. Accelerare este amplificat de un cuplu maxim fiind disponibil de la zero rpm. Masina are un sistem interesant de reincarcare , in fapt nu masina ci bateria , astfel incat atunci cand nu se accelereaza bataria se reincarca cu un anumit procentaj. Tesla spune ca bateria va dura cinci ani sau 100.000 de mile.

La capitolul siguranta masina ne uimeste putin , insa in sens negativ , in sensul c anu gasim nici pe versiunile de top aibag-uri laterale si nici sistem de control al stabilitatii, optiuni deja comune si pe masinile de serie de clasa medie ori compacta.