Topul celor mai vândute maşini din România în 2011

  • 0

Daca tot am vorbit despre cele mai bine vandute masini din toate timpurile , haideti sa aruncam o privire si asupra celor mai bine vandute masini din Romania in anul care s-a incheiat.

Cele mai vândute modele auto pe piaţa românească au fost anul trecut Dacia Logan, Skoda Octavia şi Renault Clio, acesta din urmă coborând o poziţie în favoarea mărcii cehe, asa cum reiese din raportul anual al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Anul 2011 nu a fost unul tocmai de vis pentru constructorii de automobile , vanzarile totale fiind in scadere cu aprox 8 procente fata de anul precedent.

În ceea ce priveşte vânzările pe mărci, topul este condus de Dacia cu 28.337 unităţi livrate, urmată de Volkswagen (10.043 unităţi) şi Skoda (8.260).

Clasamentul pe modele mentine in top DACIA LOGAN, urmata de SKODA OCTAVIA si RENAULT CLIO. Pe locul 4 VW Golf si OPEL ASTRA pe locul 5.

Diferentele fata de anul 2010 sunt notabile, CLIO ce se situa imediat dupa LOGAN la vanzari a lasat locul 2 SKODEI OCTAVIA iar FORD FOCUS , un automobil cu vanzari record in Romania tinand cont de pret si clasa sa , nu a mai prins TOP 10.