Volkswagen Tiguan

  • 0

Volkswagen Tiguan – 2012 – o masina destul de interesanta in stilul specific teuton…

Unii spun ca ar fi un golf mascat , altii spun ca ar fi un CUV , unii il fac chiar SUV , iar producatorul il ofera asa cum spuneam putin mai sus in dulcele (ya…right) lor stil…teuton…

In principiu aceasta masina nu o cumperi daca iti pasa foarte mult de cum arata si ce reprezinta mijlocul tau de locomotie , la banii investiti ai alte optiuni (intotdeauna exista alta optiuni nu-i asa…) ce pot satiface orice nevoi. Dar… atentie , asta nu inseamna ca nu avem de-a face cu o masina nu buna…ci foarte buna… Pai cum veti spune , masina e foarte buna de ce sa nu fie cumparata – raspunsul nostru este ca DA daca veti dori un teuton perfect atunci da mergeti pe mana ei , ehhh chestiune de gusturi… Dar haideti sa detaliem aceasta masina…de ce nu excelenta… (sperand fireste ca nu v-am bulversat prea rau , insa cunoscatorii stiu la ce facem vorbire…)

La o prima vedere esti plăcut surprins de cantitatea de spaţiu în spatele scaunului din spate. Din exterior se pare imposibil ca Tiguan ar putea deţine mai mult decât un Golf obişnuit, dar odată ce hayonul este deschis, se dezvaluie o zona de marfă cu adevărat utilă.

Cu sau fara facelift Tiguan arata ca si copilul Touaregului… Cand vorbim de interior materialele folosite la interior se constituie intr-un mix de calitati diferite. Partea superioara a bordului este acoperita cu o suprafata relativ buna ca si calitate, moale la pipait. Partea inferioara este acoperita de plastic ceva mai ieftin. Fetele interioare ale usilor prezinta de asemenea plasticul rigid la atingere, dar care in cazul usilor este combinat cu zona texila din centrul fetei portierei. Una peste alta, aspectul interior este mai auster decat ai dori insa e in stilul specific VW. In fapt planşa de bord fiind preluată de la Golf Plus.

Volkswagen a cautat sa usureze toate sarcinile soferului, care se poate considera un norocos si multumita oglinzilor cu senzor antiorbire, incalzite si rabatabile electric, farurilor bi-xenon autoadaptive, geamurilor laterale si lunetei in tenta fumurie pentru absorbtia luminii, climatizarii bi-zona si scaunelor incalzite. Cum era de asteptat, volanul cu trei spite imbracat in piele ii permite soferului sa acceseze sistemul audio si computerul de bord cu usurinta.

Tiguan exceleza la majoritatea capitolelor importante asta nu e nici un dubiu , nuantele negative facandu-si simtite prezenta insa in momentul in care privesti design-ul usor invechit , interiorul parca prea sobru si faptul ca de ani de zile nu au mai inovat radical la nici un nivel. Anul 2011 si inceputul lui 2012 au adus modificari radicale unor autoturisme din aceeasi gama chiar daca vorbim de producatori non europeni si aici ma refer la KIA SPORTAGE (unde avem practic alta masina) , HYUNDAI TUCSON , sau o masina ce vine tare din urma pe acest segment – FORD KUGA.