Noul Audi A8

  • 0

Rupert Stadler, presedintele Consiliului de Administratie al Audi spunea asa „Noul Audi A8 este cel mai sportiv sedan din segmentul sau”… ei bine da , avem de-a face cu un sedan incredibil , un state of the art a tot ceea ce inseamna masina in ziua de azi.

Constructorul din Ingolstadt a reusit sa desavarseasca un super car – caroseria eleganta si puternica  este fabricata din aluminiu si cantareste cu aproximativ 40% mai putin decat o structura asemanatoare din otel. Interiorul este captivant, cu un design nou si spatios si un inalt nivel de maiestrie, care denota absenta oricarui compromis si atentia deosebita acordata celor mai mici detalii. Acesta se caracterizeaza prin cel mai inalt nivel de confort, incepand cu noul sistem de iluminat interior si terminand cu scaunele luxoase din spate, cu reglare electrica. Noul Audi A8 masoara 5.1 metri in lungime, 1.95 metri in latime si 1.46 metri in inaltime. Ampatamentul atinge 2.99 metri.

Interiorul noului A8 se distinge prin materiale si solutii care se adreseaza tuturor simturilor. Instrumentarul de bord este clar individualizat in designul general al bordului, in timp ce plansa de bord simpla aminteste de liniile exterioare elegante.

Consola centrala reprezinta punctul forte al habitaclului noului A8, pe aceasta fiind asezate comenzile sistemului de climatizare, cele ale panoului multimedia si ale interfatei MMI. Materialele utilizate se ridica la cel mai inalt nivel din punctul de vedere al calitatii percepute.

Audi ofera cinci nuante de baza pentru habitaclu si trei versiuni de culoare pentru plafon. Evident, din pachet nu sunt excluse diversele tipuri de piele disponibile, printre acestea numarandu-se si un set Alcantara.

Scaunele ofera reglaj electronic pe 12 directii in standard si pe 22 de directii in cazul in care clientul alege pachetul confort. Acestea sunt incalzite si ventilate pe trei niveluri. Sistemul de aer conditionat functioneaza independent in toate cele patru zone ale masinii, pasagerii din spate fiind gratulati cu o functie de masaj.

Audi A8 va fi disponibil pe piata impreuna cu doua motoare cu opt cilindri, unul diesel si unul pe benzina. Ulterior, in gama A8 vor intra alte doua motoare cu sase cilindri.

Motorul V8 de 4.2 litri pe benzina dezvolta 372 de cai putere si atinge 445 Nm la 3500 rpm. Acesta vine in plus cu 22 de cai fata de motorul pe care il inlocuieste iar consumul mediu mixt anuntat de Audi se afla cu 13% sub media tuturor motoarelor prezente pe modelele constructorului german si ajunge la 9.5 litri/100 km. Acceleratia 0-100 km/h are loc in 5.7 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

Motorul V8 TDI de 4.2 litri dezvolta 350 CP si 800 Nm si este capabil sa duca noul A8 de la 0 la 100 km/h in 5.5 secunde, in conditiile unei viteze de varf de 250 km/h. Consumul declarat al unitatii diesel este de 7.6 litri/100 km.

Motoarele V6 TDI de 3.0 litri care dezvolta 250, respectiv 204 CP urmand sa beneficieze in standard de un sistem Start&Stop. Versiunea de 204 CP va fi cea mai economica din segmentul sedanurilor premium de clasa superioara, consumul mediu mixt al acesteia fiind de doar 6.0 litri/100 km.

A8  este atât de încărcat, cu facilităţi şi tehnologie incat am putea scrie o carte despre el insa nu avem suficient spatiu aici…