Mitsubishi ASX vs DACIA DUSTER

  • 0

Este o comparatie corecta ? Sa ne gandim – Mitsubishi ASX este un CUV (cross utility vehicle) ce deja si-a facut un nume si il face pe rivalul Nissan Qashqai sa tremure serios  , in vreme ce Duster este… nu in fapt se vrea un SUV , si este in fapt un fel de struto camila ce arata a CUV si se vrea SUV…

Duster pare si este avantajata in off road , si asta nu doar datorita garzii la sol mult mai mari (21cm vs 17cm) ci si motorizarii diesel ce desi dezvolta doar 109 CP are un cuplu suficient daca nu esti extrem de pretentios. ASX este o masina mai fina contrasteaza mult cu rivalul sau Duster ce are un design bolovănos si are o directie extrem de fina ce e perfecta in oras insa e umilita in offroad de modelul uzinei de la Pitesti.

Aruncand o privire de ansamblu asupra celor doua masini , tot vorbeam mai sus de design, se observa clar un avantaj pentru ASX care continua stilul constructorului asiatic ce pune mare accent pe liniile exterioare , Duster in schimb iti inspira un singur cuvant – ieftin.

Interiorul Daciei Duster îi va surprinde doar pe cei care se aşteaptă la altă planşă de bord decât cea din Logan. Avem de-a face cu un interior mai mult decat spartan bun pentru cei care nu pun pret pt asa ceva. Plasticele şi cam toate materialele din maşină sunt pur şi simplu ieftine in vreme ce la ASX exista o oarecare grija pentru asa ceva – comenzile instalaţiei multimedia sunt concentrate într-un display tactil de mari dimensiuni, sub care se găsesc butoanele climatizării automate. Iar între indicatoarele de bord avem un mic display color pentu computerul de bord.

Cele doua masini desi la prima vedere par a fi asemanatoare ele in fond sunt extrem de diferite si datorita diferentei de pret semnificativa in favoarea DUSTER ea pare a fi castigatoare in opinia CATALOGAUTO.NET motivul este raportul calitate pret , asta pentru ca la un pret mult mai mic (pretul modelului romanesc incepe de la 13.000 eur) avem o masina modesta , fara pretentii dar care se deescurca excelent pe offroad in vreme ce ASX ne ofera ceva mai multa finete , un potential redus pe drumuri accidentate la un pret ceva mai mare.

Daca va doriti sa carati rosii si cartofi in piata mergeti pe Duster , daca va doriti o masinuta de familie cumintica fara mari veleitati mergeti pe ASX iar daca doriti sa iesiti pe Dorobanti cu ea- mai nou pe Decebal, uitati-va de la Murano in sus…