OPEL INSIGNIA VS FORD MONDEO

  • 0

Un versus de senzatie spunem noi , unde protagoniste sunt doua reprezentante excelente ale clasei medii – OPEL INSIGNIA si FORD MONDEO.

OPEL INSIGNIA

Primul lucru pe care proprietarii Vectra il vor observa este creşterea semnificativă a mărimii. 4830mm reprezinta mult mai mult decat invechita VECTRA pe care mult mai aratoasa INSIGNIA o inlocuieste. Aspectul sportiv ce in mod certa are in vedee o alta categorie de clienti decat precedentul model da impresia de nou si futurist insa ambitia constructorului de a incerca sa rupa din clientii BMW SERIA 3 si AUDI A4 este credem noi exagerata.Alain Visser, Vice Preşedinte Vânzări, Marketing şi Post-la Opel se arata foarte optimist in ceea ce privesc vanzarile pe 2012 la acest model.

FORD MONDEO

Masina preferata a directorilor romani din multinationale si banci – MONDEO este o masina ce poate indeplini foarte usor si rolul de executive si de family car…Arata bine, se conduce elegant si cu tenta sportiva, are un interior foarte primitor insa nu foarte bine asamblat si asa cum remarcam intr-un alt versus materialele la interior nu sunt senzationale, pastreaza totusi atuurile spatiului pentru pasageri si pentru bagaje, precum si echiparile bine garnisite cu dotari la variantele superioare (si ca dotari dar si ca pret).

Aspect exterior :

Aici intotdeauna exista loc pentru opiniile tuturor pentru ca sunt mai mult sau mai putin subiectiv – insa ca date generale MONDEO vine cu un look stilat – designul kinetic cum se lauda cei de la FORD da foarte bine si aduce o nota noua si fresh. Insignia este extrem de bine conturata si are un aspect foarte sportiv putand fi considerata a fi o coupe de familie desi alaturarea dintre cele doua cuvinte nu stiu cat este de in regula. Opinia catalogauto.net este ca votul la aspect exterior merge catre OPEL INSIGNIA.

Tinuta de drum:

Aici FORD este in avantaj avand o directie mult mai buna (traditie deja la acest constructor) , Insignia trebuie in mod cert sa mai lucreze la acest aspect , votul merge indiscutabil catre MONDEO.

Interior :

interior Mondeo:

interior Insignia:


Ambele beneficiaza de un design bun , cu toate gadget-urile posibile unei masini de clasa lor insa la calitatea materialelor si chiar si la felul cum e asezata plansa de bord Insignia are un plus , plus ce l-a imprumutat si la noul model de Astra. Castigator iese in aceasta categorie modelul german.

In loc de concluzie – Ambele masini pot fi folosite pe post de masina de familie ori masina de companie insa ele sunt la o analiza atenta masini destul de diferite. Nu poate fi aruncata vreo anatema asuprea vreuneia asta este evident , insa in mod cert se pot diferentia si daca plecam de la ideea ca preturile lor sunt asemanatoare iar performantele si aspectul pot fi comparate noi o consideram castigataore oe OPEL INSIGNIA ce va trebui poate intr-o analiza viitoare sa dea piept cu alte 2 masini foarte „grele” VW PASSAT si MAZDA 6.