Mitsubishi Lancer Evolution

  • 0

O legenda – Mitsubishi Lancer Evolution , lasand la o parte tentativele electrice cu noul EVO electric , Mitsubishi Lancer EVO este o legenda.

Evo arata absolut demential , caroseria  afişează atâta agresivitate incat realmente te astepti sa fie o masina extrem de puternica , altfel simti ca ai fi dezamagit.

Aceasta ultima, a zecea generatie Evo a ajuns la scadenţă, în aspectul său. Într-adevăr, a devenit mai mare , mai puternica ,  steroizii auto se vad pe un turbocompresor  al cărui impuls se simte si se simte foarte foarte bine.

Evolution nu îşi neagă legătura de sânge cu Lancer, aşa cum o făcea uşor în trecut liniile sunt cumva rude de sange si asta se vede. Avem o grilă frontală masivă, prize de aer pe capotă, atât pentru admisie, cât şi pentru a fluidiza circulaţia aerului în compartimentul motor pentru o mai bună răcire, fante laterale prezente pe aripi menite să ajute la evacuarea aerului cald de la propulsor şi frâne, evacuare dublă, eleron gigant.

Evo nu este doar rapid si înfricoşător orice vechi Camaro ar putea face asta ceea ce dă Evo este calea catre  performanţă, lipirea la drum cu tenacitate de negru pe asfalt.  Aceasta masina poate face lucruri de neimaginat cu persoana potrivita la volan, fie că e vorba pe asfalt, zapada sau pietris, toate dintre care prezenta maşina, pot fi adaptate pentru a conduce în cu simpla apăsare a cheii de contact.

În conducerea de zi cu zi, aceasta masina este iadul.  Dacă aveţi un spate rău, stai departe de ea.Suspensia este atât de strânsa încât ai putea conduce peste un fir de ata dentara si simti- acesta  reverberează prin intermediul coloanei vertebrale.

În ceea ce priveşte partea tehnică, sub capotă se ascunde un propulsor de 2 litri al cărui nume de cod este 4B11 DOHC MIVEC şi care a fost dezvoltat împreună cu Hyundai şi Chrysler. Blocul motor este realizat din aluminiu, ceea ce a permis o reducere a greutăţii cu 12 kg, iar configuraţia admisiei şi evacuării a permis amplasarea propulsorului cu 10 mm mai jos, pentru că galeriile de evacuare nu mai trec pe sub propulsor.

Toate acestea şi multe altele au fost făcute pentru a obţine 295 CP la 6.500 RPM şi un moment maxim de 366 Nm la 3.500 RPM. În Granada am putut testa doar versiunea echipată cu noua cutie de viteze cu dublu ambreiaj în 6 trepte. În aceste condiţii, Evolution ajunge la 100 km/h în 6,3 secunde, fiind cu 0,9 secunde mai lentă decât versiunea echipată cu manuala în 5 trepte. Cutia are 3 programe preselectate: Normal, Sport şi Super-Sport.

Nu este loc pentru cinci in aceasta masina,  Chiar portbagajul are compromisuri.Există o cantitate decenta de spaţiu acolo, dar în acest Lancer, scaunele din spate sunt modificate, deoarece bateria şi un rezervor de apa sunt montate în spate pentru o mai bună distribuţie a greutăţii.

Este un super car pentru pasionati , altminteri nu incercati sa o placeti , ori sa o intelegeti…