NOUL BMW Seria 5

  • 0

Noul Seria 5 înmoaie liniile mai grele de la ultimul E60 cu faruri mai conventionale cu aspect mai linistit , aici puteti vedea varianta pe care o inlocuieste.

BMW revine la o idee aplicată în cazul altor generaţii, în care Seria 5 este un melanj estetic între limuzina BMW Seria 7 şi berlina de clasă medie BMW Seria 3.

Aşadar, faţă de Seria 5 E60, generaţia pe care o înlocuieşte, noul Seria 5 nu mai mizează pe un design exterior revoluţionar. Lucru continuat şi la interior, unde găsim un aer familiar deja, provenind atât de la Seria 5 GT, cât şi de la Seria 7. Accentul este pus pe spaţiu (ampatamentul măsoară aproape 3 metri), confort, lux şi ergonomie.

Cockpitul este, din nou, orientat mai mult către şofer şi beneficiază de tehnologia Black Panel, iar funcţiile ţinând de conducere sunt separate de cele ţinând de confort.La interior, tapiteria este o combinaţie cu gust de lemn şi piele (opţional pe xi 528i şi 528), cu o varietate de opţiuni disponibile. Bordul  este elegant, cu cateva butoane, dar dominată de un ecran de centru care monitorizează toate funcţiile şi oferă viziune pentru optiunile de navigare şi noi sisteme de ceea ce inseamna „night vision” – sisteme de vizibilitate pe timp de noapte. Toate acestea sunt controlate cu iDrive BMW.

Ca si optionale de ultima generatie avem :

  • Farurile adaptive.  Două faruri bixenon sunt controlate în timp real în ceea ce priveşte unghiul volanului, gradul de deviere, şi viteza de deplasare.
  • Adaptive Brakelights. La nevoie si la frânare sau la activarea  ABS, stopurile spate şi lămpi de frână luminează în acelaşi timp şi la aceeaşi intensitate.
  • Active Cruise Control (ACC). Active Cruise Control (ACC).Radar pe bază de sistem proiectat pentru autostrada, permiţându-i şoferului să păstreze o distanţă sigură şi confortabilă din trafic înainte.
  • Opţional head-up display. Permite soferului sa aleaga ce fel de informaţii – de exemplu, viteza sau instrucţiuni de navigare -ce apar pe parbriz.
  • Nou sistem automat de control clima cu control al temperaturii de evaporare.

Bineînţeles, nu lipseşte cea mai nouă evoluţie a sistemului iDrive , care afişează informaţiile pe un display de 7 inch (sau, opţional, pe unul de 10″) toate informaţiile necesare.

Aşa cum este tipic deja constructorului german  , acest Seria 5  adaugă un spaţiu între roţile prin extinderea ampatamentul cu aproape 10 centimetri şi extinderea pistei. Lungimea masinii globală a crescut cu mai puţin de 2 centimetri, în timp ce înălţimea acestuia este ceva mai redusa, iar latimea ei a crescut cu un cm. Cu o lungime de peste 192 cm, masina este suficient de lunga pentru a oferi spatiul suficient si suficient loc pentru picioare în spate şi o cantitate rezonabilă de spaţiu pentru bagaje, dar este suficient de scurt pentru a fi usor de condus. Evident exista si un sistem Park Distance Control  similar cu   Around View Monitor de la Infiniti.

Specificaţii de bază

Drivetrain Trenul de rulare Rear Wheel Drive Tracţiune spate
Curb Weight (lbs) Masa proprie (kg) 3814 3814
City (MPG) Oraş (MPG) 22 22
Hwy (MPG) Hwy (MPG) 32 32
Horsepower Cai putere 240@5000-6000 240 @ 5000 la 6000
Ampatament 116.9 116.9
Length (in.) Lungime (inch) 193.1 193.1
Width (in.) Lăţime (inch) 73.2 73.2
Height (in.) Înălţime (inch) 57.6 57.6