Alfa Romeo Giulietta

  • 0

Alfa Romeo Giulietta a devenit cea mai sigura compacta din istorie, in urma testelor de siguranta efectuate de EuroNCAP-punctajul obtinut – 87.(maximul a fost 100).

Datorita dotarilor specifice, cele 5 stele EuroNCAP obtinute in prezent vor fi echivalate si anul 2012, cand testele de siguranta vor avea un grad si mai mare de severitate.

Gama de motorizări va cuprinde două propulsoare pe benzină de 1,4 litri, de 120 CP şi 170 CP în varianta Multiair plus două diesel-uri de 1,6 litri şi 2.0, de 105, respectiv 170 CP. Vârful de gamă va fi echipat cu propulsorul 1.750 TBi care va furniza 235 CP şi va fi oferită doar în echipare Quadrifoglio Verde.

Propulsoarele turbo respectă normele de poluare Euro 5 şi vor dispune standard de funcţia Start&Stop. Giulietta va dispune în echiparea de serie de VDC (Vehicle Dynamic Control), DST (Dynamic Steering Torque), Q2 – diferenţial faţă electronic şi selectorul DNA.

Alfa Romeo Giulietta a fost prezentata publicului in luna aprilie si va fi lansata pe piata din Romania in toamna anului acesta.