Aston Martin DB9

  • 0

Aston Martin DB9: Power, Beauty, Soul

Aston Martin DB9Aston Martin DB9

In momentul in care bagi cheia (card-ul) in contact, computerul de bord iti va afisa aceste 3 cuvinte: Power, Beauty, Soul. Acestea sunt guideline-urile Aston Martin, aceleasi guideline-uri care au stat si la baza conceperii lui DB9.

Proiectul masinii a fost conceput de Ian Callum si dus la final de catre Henrik Fisker. Este menita sa inlocuiasca DB7 care a fost produs intre 1994 si 2007.

Aston Martin DB9

Dotat cu un motor V12 de 6000 de cmc ce dezvolta 477 de cp (provenit de la Vanquish), DB9 se prezinta in doua varainte de caroserie Coupe si Volante (cabrio).  Schimbarea treptelor de viteza se face incepand cu 2008 prin intermediul sistemului Touchtronic 2, sistem dotat cu padele pe volan. Tot din 2008 suspensia a fost intarita, interiorul revizuit. In plus a fost introdus sitemul de cheie si pornire „Emotional Control Unit”. Se pare ca Aston Martin a considerat ca modelul actual este o evolutie foarte mare fata de DB7. De aceea au decis sa-l numeasca DB9 si nu DB8.

Aston Martin DB9

Desi ar putea sa faca fata cu brio unor masini ca Ferrari F430 sau Porsche 911 Turbo, cel mai des, Aston Martin DB9, este comparata cu BMW M6, Mercedes SL AMG, Bentley Continental GT sau Jaguar XKR.

Pe baza modelului DB9, Prodrive a introdus DBR9, masina de Le Mans a lui Aston Martin.

Aston Martin DB9Aston Martin DB9

DBRS9 este masina cu care Aston Martin participa la campionate mai mici: FIA GT3 European Championshp.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=I88Va9MEouE&hl=en_US&fs=1&rel=0]