Aston Martin DBS

  • 0

Aston Martin DBS: Am vazut-o in James Bond: Casino Royale. Stim ce poate. Dar ce este de fapt?

Raspunsul: Simplu! DB9 la superlativ!

Dr. Ulrich Bez afirma ca DBS este capodopera suprema a lui Aston Martin. Este tot ceea ce poate compania in ziua de azi.

De fapt masina se bazeaza pe DBR9, are acelasi motor (asamblat in Germania, ca de altfel, la toate Aston Martin-urile), insa puterea este setata la 517 cp.  S-a redus si greutatea fata de originalul DB9. Se foloseste mult carbon, pana si mochetele interioare sunt mai subtiri decat cele de pe DB9. Si aerodinamica masinii a fost un pic imbunatatita. Astfel, se atinge o viteza maxima de 307 km/h si un timp de demaraj 0-100 km/h de numai 4.3 secunde. Totusi producatorii si-au permis luxul de a pune un sistem Bang und Olufsen cu 13 difuzoare (optional).

Sistemul de stabilitate DSC (Dynamic Stability Control similar cu ESP) se concentreaza foarte mult spre asigurarea tractiunii optime in cele mai dure conditii. De asemeni poate fi setat si pentru mersul pe circuit, caz in care sistemul intervine doar insituatiile limita, permitandu-i soferului sa controleze cat mai mult puternicul Aston Martin.

Aston Martin DBS

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gGhTL1e8mEw&hl=en_US&fs=1&rel=0]