Audi

  • 0

Audi

Audi inseamna in latina  „auzi”. Emblema formata din 4 inele reprezinta cele 4 marci care au format in 1932 concernul Audi AG. Totusi istoria firmei incepe acum mai bine de 100 de ani.

Firma infiintata in 1899 de catre August Horch (A. Horch & Cie) ajunge pana in 1909 sa fie controlata de catre o alta entitate, iar in urma conflictului dintre Horch si noua conducere, fostul proprietar decide sa paraseasca compania si sa-si infiinteze o noua firma. Pentru ca aceasta noua entitate nu se mai putea numea „Horch” (care in germana inseamna „auzi”), patronul decide sa-si intituleze noua firma „Audi” ( „Auzi” in latina).

In 1932 audi impreuna cu DKW , Horch si Wanderer Automobile formeaza concernul Audi AG, care va purta sigla cu cele 4 inele.

Intre anii 1964-1966 Volkswagen AG cumpara marca Audi AG de la Daimler-Benz. Grupul Volkswagen este si astazi proprietarul consortiului Audi.

Marca NSU intra in concernul Audi AG in 1969.

Firma Quattro GmbH este infiintata in 1983 si este detinuta in totalitate de Audi, avand scopul de a produce automobile sport.

Facilitatile de productie ale lui Audi sunt in Germania la Ingolstadt si Neckarsulm. Pe langa acestea Audi mai are fabrici la Gyor (Ungaria), Bratislava (Slovacia), Changchun (China), Bruxelles (Belgia) si Aurangabad (India).

Astazi, Audi este simbolul unei marci premium care se vinde excelent in lume, si ale unor inovatii care au stabilit si stabilesc in continuare noi standarde in lumea auto: quattro (primul sistem de tractiune integrala adaptat masinilor mici), TDI (1989-primul motor diesel din lume care foloseste injectie directa si management electronic al motorului; campion la LeMans cu un motor diesel) , FSI (Audi a fost unul dintre pionierii in acest domeniu), spaceframe, caroserie de aluminiu, etc.