Bentley Arnage

  • 0

Bentley Arnage

Bentley Arnage este deocamdata o relicva din istoria Bentley. Platforma se bazeaza pe modelele Bentley din anii ’80 iar motorul este un derivat al V8-urilor produse de Bentley inca din 1959. Sa nu va ganditi, insa, ca acestei masini ii lipseste performanta si caracterul exclusivist.

Practic, este o incrucisare intre vremurile apuse, cand marca Bentley era o proprietate Rolls-Royce si prezentul aflat sub patronajul „high-tech” al lui Volkswagen.

Bentley Arnage

In ciuda introducerii noului Bentley Continental Flying spur, Arnage inca se vinde foarte bine pentru ca este un sedan foarte luxos, si clasic in acelasi timp (in aceasta clasa de masini, termenul clasic este un factor determinant al succesului).

Masina este livrata in trei variante: Bentley Arnage T este modelul standard, Arnage RL este varianta alungita (cu o distanta mai mare intre punti pentru a asigura un spatiu interior si mai mare) si varianta Arnage T care dispune de un motor mai puternic.

Bentley Arnage

Toate cele trei variante sunt motorizate cu un V8 de 6.75 litrii bi-turbo care dispune de o putere masiva. In cazul lui Arnage T puterea este setata la 500 cp si un cuplu motor incredibil, de 1000 Nm. Arnage R si RL dispun de „doar” 450 cp.

Asemenea putere nu poate fi pusa in valoare fara o transmisie potrivita. De aceea s-a ales o cutie automata in 6 trepte, ZF, care scoate in evidenta, intr-un mod excelent, proprietatile motorului, ducand Bentley-ul la o viteza maxima  de 270 km/h in cazul lui Arnage R si RL si 288 km/h pentru Arnage T.

Bentley Arnage

Un reportaj mai vechi al celor de la Top Gear in care este prezentat Bentley Arnage T:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=U3ux-eGJoP0&hl=en_US&fs=1&rel=0]