Bentley Azure T

  • 0

Bentley Azure T si-a propus sa ramana un simbol al „elementului clasic” in domeniul auto.

Considerata la ora actuala cea mai eleganta si exclusivista decapotabila din lume, Bentley AzureT  imprumuta platforma lui Bentley Arnage T.

Bentley Azure T

Binecunoscutul V8 de 6.75 ce dezvolta 500 cp si 1000 Nm este prezent si pe aceasta masina. Aproximativ 900 de Nm sunt prezenti intre 1800 si 3800 rpm, asigurand un tempo desavarsit ce va impinge masina cu ai sai 4 pasageri intr-un demaraj 0-100 km/h in numai  5.9 secunde si va continua in acelasi stil pana la 274 km/h.

Fiecare astfel de motor Bentley este construit manual si poarta semnatura celui care s-a ocupat de asamblarea sa.

Cutia de viteze este binecunoscuta automata ZF de la Bentley, cu 6 trepte, care se remarca in special prin rapiditatea si finetea cu care schimba rapoartele.

Bentley Azure T

Controlul masinii este o joaca de copil, suspensia fiind perfect adaptata atat pentru sportivitate cat si pentru confort.

La dinamica rularii acestei masini contribuie si  rotile cu jenti de 20 de inch pe care se pun cauciucuri Pirelli P Zero 255/40.

Sistemul de franare al lui Bentley Azure T poate fii imbunatatit optional prin folosirea unui sistem de silicon/carbon, discuri ventilate in fata cu dimensiuni 420 x 40 mm (cele mai mari dimensiuni de pe piata). Dotat cu acest sistem, Bentley Azure T practic nu  mai prezinta fenomenul de fading (acea „obosire” temporara a franei dupa o solicitare intensa, in care discurile de frana se incalzesc foarte puternic).

Sistemele ASR si ESP (control al tractiunii si control al stabilitatii) ale lui Bentley Azure T sunt setate in asa fel incat sa nu taie prea mult din cuplul si forta excesiva a masinii dar in acelasi timp sa ofere siguranta maxima in deplasare. Mai mult, sistemul ESP este setat sa controleze intreaga dinamica de rulare a masinii decat doar sa evite deraparea.

Bentley Azure T

Spre deosebire de Arnage T, caroseria lui Bentley Azure T beneficiaza de numeroase intariri datorita faptului ca se prezinta sub forma de cabrio.

Intrucat interiorul unei masini decapotabile este la fel de expus ca si exteriorul,  cei de la Bentley au continuat design-ul exclusivist de afara si in interior. Astfel, pielea fina din Azure T denota  o eleganta clasica iar ornamentele inspirate din istoria Bentley creaza o atmosfera unica.

Inovatiile nu lipsesc nici in acest clasic Bentley: se poate conecta un iPod, masina dispune chiar si de un slot SD, iar sistemul audio (Naim), cu 1100 W in 10 difuzoare + subwoofer, e capabil sa redea in conditii excelente chiar si inregistrari live.

Bentley Azure T

Cabrio   Numar usi: 2
Model Cilindri/
Cilindree
Putere
(CP)
Cuplu
(N*m)
0-100
(sec.)
Vmax
(km/h)
Consum
(l/100km)
Pret CIP/DDP
(euro)
Azure 6.8 8/6.761 456 875 5,9 274 19,5 Super Plus -/-