BMW I8

  • 0

Acum aproape 10 luni va spuneam despre noile senzatii de la BMW –BMW i3 si BMW i8. Astazi vom insista asupra            BMW i8.

Masin este al treilea model al sub-brandului BMW i, poate chiar cel mai atractiv intr-o gama de modele futuriste atat prin design cat si prin tehnologiile utilizate. Este un roadster topless cu 2 locuri bazat pe o tehnologie modulara care utilizeaza materiale usoare si de inalta calitate. Din punct de vedere tehnic, i8 Spyder este un hibrid plug-in (se poate incarca direct de la priza) propulsat de un sistem eDrive care combina un motor electric performant si un motor pe combustie interna.

Chiar mai interesante sunt tehnologiile folosite pe i8 Spyder, caci ele se vor regasi, ne spune chiar BMW, pe masinile viitoare ale grupului. Printre ele, arhitectura modulara LifeDrive. Aceasta utilizeaza un mix de unitati functionale independente: modulul Life, care formeaza corpul masinii (din CFRP, fibra de carbon ranforsata cu plastic) si modulele Drive (fabricate in special din aluminiu), care includ motorizarile, sasiul si structura de siguranta.

Functia CarFinder te poate ajuta sa-ti gasesti masina in parcarea unui mall prin intermediul telefonului tau mobil, iti poate arata statiile de incarcare a bateriei sau statiile de parcare din apropiere si iti ofera informatii complete despre starea vehicolului.