review BMW 650i Coupe

  • 0

BMW 650I COUPE este genul de masina pe care daca ai bani o cumperi iar daca nu, cumperi un bilet la loto si te rogi sa castigi… Masina este „indecent” de perfecta… motor perfect , forme „sexi” , fiabilitate extraordinara, performante dinamice extraterestre…

Dinamica masinii

650i Coupe cantareste peste 4 tone si jumatate, (destul de mult asadar) insa acest lucru nu se simte absolut deloc, manevrabilitatea este exceptionala datorita unui sistem unic de directie, asistata electromecanic, cu functia Servotronic pentru o asistare a puterii de bracare in functie de viteza.
Pe langa acesta, noul BMW Seria 6 Coupé este primul automobil din clasa lui care este disponibil cu Integral Active Steering (directie integral activa) ca optiune. Aceasta combina Active Steering (directia activa) pentru rotile fata cu o punte spate viratoare. Bracarea rotilor spate se face pana la 3 grade, in acelasi sens cu rotile fata pana la viteze de 60 km/h, pentru mai multa manevrabilitate, si in sens opus la viteze mai mari, pentru mai multa stabilitate. (pt cei mai putin familiarizati cu acest termen – bracarea rotilor inseamna orientarea rotilor spre o anume directie cu scopul de a vira)
Si ca tabloul sa fie complet, Driving Experience Control este un echipament standard care permite alegerea intre o setare Comfort sau Sport. Acesta afecteaza, in functie de nivelul de echipare, raspunsul acceleratiei, al cutiei de viteze (inclusiv regimul de turatie), al directei si al suspensiei.  Ceea ce face cu adevarat Seria 6  un pachet incredibil este  sistemul de control al dinamicii de conducere, de comutare şasiu set-up pentru a se potrivi cu starea ta de spirit, cu setări pentru sport, normal si confort.

Apectul exterior

Este unul absolut fantastic, un coupe de lux, super sport , o fantastica combinatie ce se rezuma simplu la a spune 650iCoupe. Masina este eleganta,  mare şi agresiva din orice unghi.

Motorul

Intreaga motorizare este un state of the art al constructorului bavarez (ultra uzitat termenul , insa suna frumos nu-i asa…:) )? , varful de gama, adica V8, 4,4 litri, 407 CP disponibili intre 5.500 si 6.400 rpm.
Acest motor unic, ale carui turbocompresoare sunt pozitionate in spatiul V dintre cele doua randuri de cilindri, se remarca printr-o dezvoltare liniara a puterii si un cuplu exceptional.

Oferita in mod optional, tractiunea intergrala BMW xDrive face parte din echiparea masinii testate. Aceasta scoate de pe lista batailor de cap ale soferului, eventualitatea derapajului puntii spate, atat de des intalnita la BMW, datorita tractiunii spate.

Interiorul

Interiorul , desi te astepti sa fie fin si luxos iti indeplineste cele mai aprige asteptari, este o minunatie si inautru te simti realmente ca un maharajah in palatul sau pe roti. Calitatea materialelor, imbinarile, finisajele, sunt toate nu la cel mai inalt nivel ci te fac sa te intrebi daca mai poate exista ceva mai bun , in plus daca nu ai bani sa o achizitionezi poti intra rapid in depresie avand in vedere sansa de a nu detine niciodata o asemenea bijuterie a lumii moderne.

Ansamblul de instrumente combina tehnologia moderna black-pannel a display-ului, cu instrumentele rotunde specifice masinilor sport clasice. Ecranul de 9,2 toli (23,4 cm), cu rezolutie inalta, afiseaza kilometrajul, consumul de combustibil si indicatorul Efficient Dynamics.

Masina are un pret pe masura calitatilor sale (in jurul a 99.000 euro in echiparea de top) insa este o minunatie care nu are rival in clasa sa , pana si exclusivistul Jaguar tremura cand vede un asemenea adversar.