Noul FIAT BRAVO

  • 0

Bravo este cel mai cosmopolit component al familiei FIAT. Este o masina ce impreuna cu tehnologia TJET (proprie Fiat) isi propunea la un moment dat sa rivalizeze cu cele mai de temut regine ale clasei compacte hatch (MAZDA 3 , VW GOLF , LEON in ce ordine vreti…). Bravo este un înlocuitor pentru Stilo – o masina care nu sa dovedit foarte populara datorită aspectului său plictisitoar şi un sentiment interior ieftin.

FIAT BRAVO este o masina frumoasa in deplina antagonie cu celelalte modele ale constructorului italian.  Se conduce placut, dovedind ca a reusit un compromis intre manevrabilitate si confort. Este si respira precum o masina tanara , proaspata.

Motorizarea este variata insa recomandabile sunt motoarele TJET , ce , asa cum spuneam si mai sus, reprezinta un mare atu al constructorului. Fireste si varianta diesel este variata, există trei opţiuni diesel Multijet: un motor de 1.6 litri cu 104cp sau 118cp, si un puternic 163bhp de 2.0 litri.

Interiorul

Bravo ne ofera un interior extrem de ergonomic si sportiv (consola usor indreptata catre sofer aduce o nota aparte pozitiva), zgomotul interior este ca si inexistent , masina beneficiind de un grad inalt de antifonare.

Interiorul este elegant, cu cadrane de instrumente adânci , stilul sportiv recunoscut de „alfisti”, o consola de pian-negru centru, plus un ecran mare şi un Infotainment fibra de carbon, aspect care da o nota de sportivitate si lux. Sub o examinare mai atentă, însă, există o mulţime de material plastic dur , de slaba caliatate, iar unele materiale nu par asa robuste precum la  Focus, Astra sau Leon.

Masina este cu totul altceva decat ce ne-a tot obisnuit FIAT in ultimii 10-15 ani insa nu suficient de competitiv , elegant pentru a le da emotii celor care domina piata compactelor , si afara de cei numiti la incepututl acestui review , haideti sa mai amintim si de FOCUS (noul reshape masiv facut de Ford nu pare inspirat insa ramane o masina buna) , VW GOLF (ce desi peste tot pana si fanii spun ca varianta a sasea de Golf nu are personalitate continua sa se cumpere) ori de ce nu HONDA CIVIC o masina scumpa pentru clasa sa insa extrem de ofertanta.