Fiat 500 Abarth

  • 0

Fiat 500 Abarth, ei bine da , dar…de unde Abarth , de unde si mai ales de ce?!…În anii 1960, firma Karl Abarth de tuning, ce isi are inceputurile în Italia, s-a facut remarcata vanzand sisteme de evacuare a gazelor petru masinile sport. Aceste sisteme oarecum exotice erau si teribil dee scumpe, dar merita costul suplimentar pentru îmbunătățirea mare la nivel de sunet mai ales. O fita in fapt si atunci si chiar si astazi.  Când Cand Fiat s-a intors in SUA pentru a intra pe piata in forta cu al sau Fiat 500 a fost doar o chestiune de timp înainte de a reînvia numele Abarth pentru o versiune de inalta performanta a modelului 500.

Combinația rezultată a fost si este una de efect. Chiar de mare efect am putea spune fara teama de a gresi. Departamentul de marketing al FIAT a ales pentru noua reclama a “sportivului” ABARTH pe CATRINEL MENGHIA (super modelul binecunoscut fanilor Abarth, ea fiind o veterana in acest sens – fiind imaginea lor de mai mult timp) si starul CHARLIE SHEEN fosta vedeta din “2 Barbati si jumatate”. Am vazut comentarii pe bloguri cum ca imaginea Abarth a fost „stricata” prin cooptarea „desfranatului” Charlie Sheen in ultimul lor spot. Nu sunt de acord, mergand  pe aceasta judecata atunci si Ctrinel Menghia a fost pusa intr-o lumina proasta pentru a acceptat sa joace in aceeasi reclama cu impricinatul. Realitatea e ca oamenii de la marketing ai concernului italian au judecat foarte bine situatia si au vrut sa dea o aura de non-conformism de , de rautate, si de ce nu o nota destrabalata masinii care are in target si baietii „rai” genul „Charlie”.

În forma de bază, Fiat 500, cu ai sai 101 cp si sitemul „MultiAir” de 1,4 litri este o masina seducatoare mai ales pentru doamne insa daca esti putin pretentios referitor la puterea motorului nu o sa fii teribil de incantat, masina nu este lenesa insa nici nu te uimeste prin rapiditate ori prin manevrabilitate. In fapt 101 CP pentru o masina mica de oras sunt…hai sa zicem in regula , mai ales pentru o reprezentanta a sexului frumos.

Noua versiune Abarth insa, păstrează aceeași cilindree mica 4, dar obtine cu noul motor un plus de 35 cp , lucru care se simte, la 135cp, Fiat 500 Abarth devine o perspectivă mult mai interesant pentru șoferii care doresc senzatii tari la volan.

Fiat 500 Abarth nu este doar o masinuta mica , frumoasa si fitoasa. In nici un caz, aici e vorba de un automobil micut insa cu un motor senzational, un mic Hercule in corp de copil. Discutand cu cativa amici pasionati de domeniul auto chiar ne intrebam pentru cine este facuta aceasta masina. Pentru baietii de bani gata fitosi ( vezi reclama cu Charlie Sheen ) ori pentru fete frumoase si de bani gata ( reclama Catrinel M. ). Glumim desigur , masina este in mod cert pentu cei care isi doresc senzatii tari in sticlute mici , pentru ca in mod cert aceasta masina „poate” foarte mult.

Fiat 500 Abarth isi are locul bine stabilit , chiar daca la o analiza superficiala ar putea parea  ca nu isi gaseste locul in peisajul automobilistic. SApun asta pentru ca MINI Cooper nu a avut ani de zile un concurent serios in clasa sa. Ei bine Fiat 500 Abarth este un adversar mai mult decat redutabil.

Cu un pret de pornire ce se invarte in jurul a 19500 Eur , masina te poate duce in lumea „Competizione” lucru care nu e deloc putin. Incercati…