Abarth 500

  • 0

Pe măsură ce prezentarea sa se apropie, Abarth-ul electric 500 a fost fotografiat fără camuflaj. Abarth este pe cale să dezvăluie varianta sa sportivă a Fiat 500 electric. Văzut sub forma unui „catâr” în luna mai trecută, acest prim model alimentat cu baterii de la marca scorpion a fost din nou fotografiat, cu caroseria finală, în unitățile grupului Stellantis din Italia. În loc de logo-ul și numele Fiat, în mod logic cei de la Abarth sunt cei care stau în centrul părții din față. Mai jos, scutul exclusivist, cu un design mai agresiv, are o priză de aer specifică plasă deasupra unui spoiler.

Modificările la prova rămân relativ discrete, dacă nu ținem cont de nuanța verde lime care ar trebui să fie specifică lui Abarth. Partea din spate, care nu este încă dezvăluită, ar trebui să aibă un spoiler și un difuzor. Sunt de așteptat o garda la sol mai redusă în comparație cu cea a lui Fiat 500 și jante cu diametru mai generos. Interiorul ar trebui să fie caracterizat printr-un finisaj unic și scaune „sport”.

Sistemul de propulsie rămâne marea necunoscută a acestui Abarth 500 electric. Este dificil, având în vedere dimensiunea mașinii, să găzduiești un ansamblu motor-baterie mult mai mare decât cel al clasicului 500. Acesta din urmă oferă însă doar maximum 118 CP și 42 kWh, capacitate care îi conferă 320 km de autonomie WLTP. Ne putem aștepta ca modelul Abarth să beneficieze de un spor de putere. Nu sunt sigur, pe de altă parte, că un acumulator mai substanțial îl poate însoți, mai ales că supraponderalitatea indusă ar putea anula beneficiul cailor câștigați. Cu alte cuvinte, autonomia ar putea avea de suferit din cauza performanței în exces. Ar trebui să fim pregătiți în curând, prezentarea Abarth-ului electric 500 pare acum iminentă. Mașina va fi comercializată în 2023. Apoi, în 2024, Abarth va înceta să mai ofere derivatele sale din 500 de termice din generația anterioară pentru a deveni o marcă „zero emisii”.