Primul SUV electric Lotus – Lotus Eletre S

  • 0

Cu Eletre, Lotus revoluționează și își propune să vândă 100.000 de vehicule anual până în 2028, față de 1.700 în 2021… Primul SUV electric al mărcii își anunță prețurile astăzi. Prezentat în martie anul trecut, Lotus Eletre, primul SUV electric al mărcii engleze de mașini sport, își anunță astăzi prețurile. În spatele acestui șablon XXL – 5,10 m lungime și 2,23 m lățime cu oglinzile sale desfășurate – se ascund trei versiuni: Lotus Eletre, Eletre S și Eletre R. Primele două au o mașină electrică puternică de 603 CP pentru o valoare a cuplului de 710 Nm, în timp ce Lotus Eletre R combină două motoare electrice care combină 905 CP și 985 Nm.

Dacă vitezele maxime sunt destul de apropiate și în orice caz anecdotice (258 km/h pentru Eletre și Eletre S și 265 km/h pentru versiunea R), varianta R este mai vioaie la accelerare. Într-adevăr, ar fi nevoie de 2,9 s pentru a atinge 0 până la 100 km/h față de 4,5 s pentru Eletre și Eletre S. Pe de altă parte, ultimele două ajung din urmă în ceea ce privește autonomia aprobată: 600 km conform ciclului WLTP atunci când versiunea de top trebuie să se mulțumească cu 490 km.

În orice caz, capacitatea bateriei este enormă: 112 kWh. Este suficient să spunem că va fi nevoie de altceva decât de o priză casnică pentru a spera să umpleți acest acumulator în mai puțin de 50 de ore… Potrivit producătorului, ar fi suficiente 20 de minute pentru a umple bateria de la 10 la 80% pe terminale rapide, fara sa se dea puterea maxima de incarcare acceptata… In rest, Lotus pune la dispozitie, standard, un incarcator de bord de 22 kW.

Lotus Eletre S adaugă un spoiler spate activ, iluminare ambientală configurabilă a oglinzilor exterioare electro-cromate și, la bord, un purificator de aer și un radio de 2.160 de wați prin 23 de difuzoare. În cele din urmă, Lotus Eletre R se caracterizează printr-un șasiu și mai ascuțit, mai jos, un mod de conducere dedicat pistei, o grilă activă complet deschisă și un sistem de control al lansării. Tracțiunea integrală a lui Lotus Eletre R este, de asemenea, direcțională, în timp ce capota sport și un pachet din fibră de carbon completează aspectul mașinii.