Cadillac BLS

  • 0

Cadillac BLS: Vremurile se schimba. Un Cadillac nu trebuie sa mai fie neaparat imens.

Cadillac BLS

Are sange european si e dedicat celor mai individualisti. Este mai mic decat dimensiunile cu care ne-a obsinuit Cadillac dealungul timpului si se incadreaza in clasa medie premium, concurand cu garda germana: Mercedes C-Klasse, Audi A4, BMW 3.

Ce e absolut nou pentru Cadillac? Vine cu o versiune break si chiar si cu motoare diesel.

Cadillac BLS

In fapt, Cadillac BLS este un SAAB 9-3 imbracat in haine americane. Ne dam seama de acest lucru privind plansa de bord, interiorul si, nu in ultimul rand, motoarele. Dar sa ramanem un pic la interior. Finisarile sunt la nivel european, sistemul de infotainment este unul dintre cele mai reusite, iar spatiul este suficient de mare si bine aranjat.

Trenul de rulare este confortabil reglat, insa nu da sentimentul de „barca”, sentiment specific masinilor americane. Rezulta o buna manevrabilitate. Dezavantajele vin datorita tractiunii fata, care in urma solicitarii puse de agregatele puternice, puntea cedeaza usor. Tractiunea integrala este disponibila doar pentru motorul V6 pe benzina, de top.

Cadillac BLS

Benzinarele sunt trei la numar: un 2.0 turbo in 4 clindrii ce dezvolta fir 175 de cp, fie 210, si un V6 2.8, tot turbo cu 255 cp. Pe partea de diesel avem 1.9 D, cu doua trepte de putere: 150 si 180 cp.