Cadillac CTS

  • 0

Cadillac CTS: experienta dramatica de design…o masina agresiva dar eleganta

Cadillac CTS

Cadillac si-a propus, prin modelul CTS, sa redeseneze valorile clasei de lux conservatoare. Atat in interior cat si in exterior, Cadillac CTS contrazice conventiile de design traditionale. Inca din 2002, cand Cadillac CTS a fost lansat, masina a starnit controverse in legatura cu desing-ul sau, insa se pare ca a reusit sa atraga un numar lag de cumparatori, mai ales peste ocean.

Si nici nu ne miram de ce: se bazeaza pe prototipul Cadillac Sixteen iar prezenta sa este impunatoare. si mai impresionant este interiorul acestui automobil american: materialele fine si luxoase sunt manufacturate, grija pentru detalii fiind la un nivel inalt. Ceva neobisnuit pentru o masina americana !

Cadillac CTS

Motoarele oferite in Romania sunt un V6 2.8 VVT, cu injectie directa care dezvolta 211 cp, imprima masinii o viteza maxima de 225 km/h si o acceleratie 0-100 km/h in 8.3 secunde precum si un V6 de 3.6 litrii ce produce 311 cp, 374 de newtoni, asigura o acceleratie 0-100 km/h in 6.3 secunde si o viteza maxima de 249 km/h.

Cadillac CTS

Cutiile de viteze in 6 trepte precum si tractiunea spate fac din Cadillac CTS o masina oarecum sportiva si cu un handling placut.

Cadillac CTS

Preturile se situeaza intre 30 si 41 de mii EURO, pentru variantele de baza ale lui Cadillac CTS.

Cadillac CTS-V este dotat cu motorul de pe Chevrolet Corvette ( V8 6.2 litrii supraalimentat) care aici produce nu mai putin de 550 cp. Dotata cu frane Brembo, roti de 19 inch, cauciucuri Michelin Pilot Sport 2, Cadillac CTS-V se vrea a fi un concurent pentru Audi RS6, BMW M5, Mercedes E63 AMG. din pacate, masina nu este inca disponibila in Romania.

Cadillac CTS-V