Cadillac STS

  • 0

Cadillac STS: Managerul General al companiei vede acest model ca fiind stindardul luxului, elegantei, performantei si tehnologiei din ultimii 20 de ani. Oare asa e?

Pai sa vedem…Cadillac se mai lauda cu introducerea unui motor ce dispune de ultima tehnologie in materie de combustie interna precum si cu un standard foarte ridicat in securitate.

Cadillac STS

Dar sa o luam cu inceputul. Designul exterior se bazeaza tot pe Cadillac Sixteen, combina muchiile ascutite cu dinamica desavarsita si da o nota de eleganta moderna masinii. Aici pare ok.

Interiorul lui Cadillac STS e rasat, ofera materiale de calitate cum este cazul lemnului folosit la decorarea acestuia: Sapele, un lemn utilizat si in crearea de instrumente muzicale. Putem spune ca nici la interior nu sta rau.

Cadillac STS

Motorizarea pentru Cadillac STS este asigurata de V6-le 3.6 litrii intalnit si la CTS precum si de un V8 de 4.6 litrii ce produce 325 cp si un cuplu motor de 427 nm. Viteza maxima in cazul acestei motorizari este de 250 km/h  cu un timp de demaraj 0-100 km/h in doar 6.2 secunde.

Interesant este faptul ca marele autombil american poate fi dotat cu frane Brembo, tractiune 4×4 permanenta, o directie asistata electronic, precum si o dinamica a conducerii supravegheata de computer.

Avand in vedere si preturile moderate ale acestui mare automobil de lux care incep de la 40 de mii de euro si se termina la 55 de mii de euro (pentru modelul V8 cu echipare standard), putem spune despre Cadillac STS ca isi cam merita banii.

Cadillac STS