Chrysler PT Cruiser

  • 0

Chrysler PT Cruiser: van modern, break supra-inaltat sau doar look american clasic?

Este greu sa incadrezi aceasta masina. S-a folosit de componentele vechiului Chrysler Neon, compacta marcii, insa platforma este desine statatoare. Ca si 300C, Chrysler PT Cruiser are unb look parca inspiart din filmele americane, semanand cu masinile gangsterilor din perioada interbelica. Nu va speriati totusi de acest fapt…PT vine de la Personal Transportation iar automobilul american este un preferat al familiilor cu copii, intrucat ofera un spatiu foarte mare pentru pasageri si bagajele lor.

Ca tot veni vorba de spatiu, putem spune ca PT Cruiser este foarte modular. Bancheta din spate este fractionabila iar inaltimea caroseriei permite transportarea in interior chiar si a unor biciclete.

Chrysler PT Cruiser
Chrysler PT Cruiser

Chrysler PT Cruiser da dovada de o buna manevrabilitate buna chiar daca suspensia este orientata spre confort.

Interiorul lui Chrysler PT Cruiser este ieftin insa nici nu ne asteptam la altceva de la o masina cu un pret acceptabil ca aceasta. Comenzile sunt orientate spre sofer iar ceasurile, desi arata bine, sunt greu lizibile.

Motoarele pe benzina trag din greu. Cel de 1.6 litrii, in 4 cilindrii cu 116 cp d-abia se descurca cu marele Chrysler PT Cruiser (vit. max.: 176 km/h, 0-100 km/h in 13.5 sec). Motorul de 2.4 litrii ce dezvolta doar 143 cp reuseste un timp de demaraj de 10.3 secunde si o viteza maxima de 195 km/h. Mai potrivit pentru Chrysler PT Cruiser este dieselul common-rail de provenienta Mercedes-Benz, de 2.2 litrii ce produce 150 cp si reuseste sa duca masina de la 0 la 100 km/h in 10.8 secunde si sa-i imprime o viteza maxima de 183 km/h, avand, desigur,  si cel mai bun consum de carburant.