Chrysler Sebring

  • 0

Chrysler Sebring: clasa medie in SUA

Chrysler Sebring reprezinta masina de clasa medie de peste ocean. Acolo are succes, fiind cumparata de catre familiile cu un venit mediu. In Europa nu se bucura de aceeasi apreciere.

Chrysler Sebring
Chrysler Sebring

Totusi asta nu inseamna ca Sebring nu are nimic de oferit. Ba din contra: un spatiu interior mare (ieftin…dar totusi mare 😀 ), o directie usoara (sau prea usoara, astfel incat contactul cu asfaltul nu este resimtit de catre sofer), un tren de rulare confortabil (dar nu dinamic…senzatia de „barca” este omniprezenta), un pret bun (aici nu avem ce comenta…21.000 euro pret de start pentru varianta 2.0 diesel, inclusiv TVA).

Chrysler Sebring
Chrysler Sebring

Motoarele pe benzina ale lui Chrysler Sebring nu stralucesc. V6-le de 2.7 litrii care dezvolta 203 cp asigura o acceleratie de 9.5 secunde (0-100 km/h) si o viteza maxima de 216 km/h. Va reamintim ca o limuzina din clasa medie, fabricata in Europa are de nevoie de un motor care sa dezvolte doar 130 de cai putere pentru a se obtine performantele dinamice enumerate anterior. Motorul de 2 litrii pe benzina este si mai „drama”.

Chrysler Sebring
Chrysler Sebring

Din fericire, momentan, in Romania Chrysler Sebring se livreaza oficial doar in varianta Diesel, de 2 litrii,ce produce 140 cp, ca si motorul de 2 litrii pe benzina, dar care ofera performante simtitor mai bune, datorita cuplului masiv la turatii joase. Consumul este si el mult imbunatatit, in cazul variantei diesel. Motorul diesel vine pe Chrysler Sebring in combinatie cu o cutie in 6 trepte manuala.

Chrysler Sebring
Chrysler Sebring