Ford Fusion – Green Car of the Year

  • 0

Premiul este unul care sa justifice munca deosebita depusa de Ford , spre a construi o masina in perfect acord cu mediul inconjurator. Daca pana acum era o obsesie continua cu masinile pe baterie , ce sa evite combustibilul clasic, iata ca de data aceasta a fost premiata o masina cu o multitudine de oferte green – de la putere pe benzina convențională până la un hibrid complet nou plug-in.

Acum, în al optulea an, premiul a fost luat de o masina complexa ce a uimit pe multi.

In timp ce mașinile de baterii si plug-in-uri pot oferi unele kilometraj extrem de impresionante, cele mai multe au vânzări potențial limitat de tehnologii, cum ar fi EcoBoost supraalimentat Ford „și nu atinge mai mult de un impact asupra mediului.”

Toyota – care au sperat să pună mâna pe premiul Green Car cu finalista proprie, noul Prius C – are nu numai cel mai bine vandut hibrid de pe piață, originală Prius hatchback, ci, de asemenea, a fost capabil de a lustrui reputația de lider a pietii „verzi”.

Ford speră că atribuirea Green Car va ajuta să conteste liderul absolut in aceasta arie Toyota.

Au fost o serie de modele cu baterii electrice și plug-in– cum ar fi Chevrolet Spark EV si Honda Civic PHEV – prezentat la show-ul anual. Degeaba premiul a fost adjudecat de Ford Fusion.