FORD KUGA

  • 0

Astazi vorbim de cel mai frumos produs FORD de la ora actuala, cel putin dupa parerea noastra si cel putin ca si aspect exterior. Este vorba de FORD KUGA , crossover-ul constructorului american iesit intr-o piata apriga dar foarte tentanta. Masina este bazata pe conceptul Iosis X, ce a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris (acum 3 ani , deci haha masinuta e deva veche in piata). De asemenea masina patreaza linia designului kinetic ce defineşte modelele mărcii în ultima vreme. 

Kuga incearca (precum si concurentii din clasa) sa atinga acel potential target atras de masinile cu tenta sportiva , frumoase ce cumpara masina si cu inima, nu doar cu creierul.
Dimensiunile sunt 4.443 mm in lungime, 1.842 mm latime, 1.677 mm inaltime. Ampatamentul, de 2690 mm, este mai mare cu 50 de mm decat cel al modelului Focus. Masina nu este teribil de mare insa e perfecta pentru clasa in care „navigheaza”.

Sa aruncam o privire la interior…


Ei bine da, interiorul arata bine , e fix acelasi stil Ford din ultima perioada – prezent si pe focus ori mondeo , insa e un stil ok, cu materiale bunicele si un design atragator. Noul Kuga ofera si o serie de gadget-uri utile care condimenteaza orele petrecute in interiorul crossover-ului. Astfel, cele doua versiuni de echipare, Trend si Titanium, ofera, dupa caz, navigatie color cu harta Europei, cruise control, faruri cu xenon, conexiune auxiliara pentru MP3 Player sau iPod, sistem audio cu opt difuzoare, climatizare automata bi-zonala, geamuri electrice fata si spate, scaune incalzite cu cinci trepte de selectie, navigatie prin satelit cu touch-screen si conexiune pentru telefonul mobil. Avem si plafonul panoramic din sticla ce creeaza o senzatie placuta de spatiu, mai ales pentru pasagerii din spate.

Principalii concurenti din clasa ar fi TOYOTA RAV4, VW TIGUAN, KIA SPORTAGE , PEUGEOT 4007, MITSUBISHI ASX , NISSAN JUKE si probabil viitorul OPEL MOKKA.

Masina , ce trebuie spus a obtinut un punctaj excelent NCAP, este frumusica , are un design in trend , atragator , un interior foarte ok si o tinuta de drum in spiritul FORD adica bun (suspensiile ferme, independente cu multi-link pe spate si independente MacPhearson pe fata), asadar avem un crossover ce poate fi oricand o solutie buna. Dar atentie , depinde ce anume ne dorim de la crossover si ce buget avem la dispozitie.