GOLF 7

  • 0

Asteptam cu nerabdare lansarea de anul acesta a noului GOLF 7, pozele dezvaluite in presa germana ne arata un concept clasic Golf , cu ceva inbunatiri fata de varianta a sasea. Daca tot vorbim de GOLF 6, acest model a dezamagit putin  inclusiv pe fanii marcii , lipsa de personalitate a noului model fiind principalul lucru ce a fost reprosat.

Revenind la GOLF 7 , acesta pare ca va fi lansat cu ocazia SALONULUI AUTO DE LA PARIS de anul acesta , si va avea un design mai agresiv cu un coeficient aerodinamic care se pare ca tinde spre 0,30, o valoare excelenta avand in vedere ca  totusi avem in fata o masina de clasa compacta.

Platforma pe care se dezvolta in acest moment VW Golf 7 2012 este una de tip modular (Modular Transverse Matrix) si are ca scop principal maximizarea spatiului din habitaclu in timp ce valorile dimensiunilor exterioare raman la fel: lungimea va fi tot de 4,20 m. In schimb creste ampatamentul cu aproximativ 8 cm, obtinandu-se o distanta intre punti de 2.7 metrii.

Structura caroseriei ce va fi purtata de noul VW Golf 7 2012 este mai rigida dar in acelasi timp mai usoara. Se spera  o reducere a greutatii cu 120 de kg fata de generatia anterioara, VW Golf 5. Avantajele date de aceasta “slabire” sunt un consum mai redus si performante dinamice mai bune.

Cat privesc motoarele incep cu  1.2 TSI, motor turbo, ce dezvolta 105 cp, continua cu 1.4 TSI 160 cp si se termina pentru inceput cu 2.0 turbo (motorul cunoscut de pe legendarul Golf GTI) ce va dezvolta  220 cp dar va avea un cuplu serios imbunatatit si intins pe o plaja de turatii mai mare.

Pe partea de diesel VW Golf 7 2012 va veni cu 1.2 TDI, motor turbodiesel, in 3 cilindri, cu injectie common rail ce va oferi 80 cp; 1.6 TDI disponibil in doua trepte de putere (90 si 110 cp), si “vedetele” 2.0 TDI cu tehnologie common rail (injectoare piezo-electrice), deasemenea in doua trepte de putere: 140 si 170 cp.

Surpriza indelung asteptata de fanii TDI consta in faptul ca 2013 le va darui un “GTI Diesel”  :D: un Golf 7 dotat cu motor TDI ce va dezvolta nu mai putin de 22o cp.

Masina se anunta a fi in continuare un succes pentru constructorul german ce va continua saga de succes a acestei marci , intr-o piata a compactelor pe care o domina la nivel global in ciuda faptului ca tot aici gasesti o Mazda 3 , ori o Alfa Romeo Giulietta.