FORD FOCUS

  • 0

Ford FOCUS are in derulare acum cea de-a treia generatie a sa , masina cu mare priza la public datorita design-ului ingenios si a unor majore inbunatatiri la interior venit de la generatia precedenta chiar… Primul model FOCUS  iesit la lumina in anul 1998 , si de atunci masina a suferit majore modificari astfel ca generatia actuala este extrem de diferita de prima varianta de FOCUS.

Masina actuala a fost lansata in urma cu 2 ani la DETROIT cu ocazia Salonului Auto, lucru curios daca ne gandim ca in Europa FORD vinde foarte bine acest model , poate chiar mai entuziasmant decat in tara de bastina. Motivatia oficiala a fost ca vorbim de un asa zis model global , identic pe piata americana si pe cea europeana.

Sunt disponibile cinci propulsoare pe benzina: un motor de 1,4 litri si 80 CP, unul de 1,6 litri cu 100 CP sau 115 CP cu distributie variabila, un puternic 2,0 litri de 145 CP si un propulsor turbo de 2,5 l ce dezvolta 225 CP pe modelul ST. Motorizarile diesel includ doua variante ale motorului de 1,6 litri, ce dezvolta 90 CP si respectiv 110 CP, un propulsor cu capacitatea de 1,8 litri si 115 CP si un puternic 2,0 litri de 136 CP.

La interior comenzile si instrumentele acestuia sunt bine plasate. Multumita scaunului si volanului ajustabile pe doua directii, orice sofer, indiferent de marime sau forma, se poate face confortabil intr-un Focus. Montantii spate sunt destul de subtiri, asa ca vizibilitatea in spate este acceptabila. Calitatea materialelor de la interior insa este destul de buna asemanatoare cu cele de pe Mondeo.

Focus e o masina in regula pentru clasa din care face parte , cel mai mare plus este , asa cum se asteapta cunoscatorii, manevrabilitatea , in sensul ca FORD este „profesor” in tot ce inseamna tinuta de drum. Din pacate insa valoarea de revanzare , cel putin pe piata romaneasca este nedrept de mica. Intr-o clasa  unde gasim MAZDA 3, SEAT LEON si Alfa Romeo Giulietta FORD FOCUS are totusi viata grea.