KIA SPORTAGE

  • 0

Astazi vorbim de noua KIA SPORTAGE , o aparitie proaspata in peisajul SUV -urilor low cost din piata. Este a treia generatie a acesui model , generatie radical imbuntatita fata de precedenta , in fapt este practic de o masina total schimbata , daca le punem fata in fata constatam ca nu seamana mai deloc. Si asta din fericire pentru ultima generatie pe care v-o si prezentam astazi. Constructorul asiatic continua procesul de innoire a tot ce inseamna automobile atat la nivel de desing intern cat si extern , in fapt remarcabil pentru grupul Kia – Hyundai este declaratia presedintelui Grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, care spunea ca nu se teme de Toyota ci de grupul Hyundai.

Aruncati o privire la KIA SPORTAGE generatia a doua (lansata in 2004) :

Si iata noua KIA SPORTAGE despre care povestim astazi…

Este al doilea model KIA desenat integral de carismaticul director de design sosit de la Audi, Peter Schreyer. Acesta a transformat radical imaginea vechii masini, noul Sportage fiind o aparitie dinamica si rafinata, cu un stil modern, masculin si agresiv, menit sa atraga clientii tineri cu venituri medii.

Dimensiunile exterioare au crescut, noul Sportage avand o lungime de 4,44m (plus 15cm), o latime de 1,85m (plus 5cm), si un ampatament de 2.64m, insa constructorul a pus accentul pe atingerea unei mase totale cat mai reduse, esentiala pentru obtinerea unui comportament dinamic accentuat si pentru reducerea semnificativa a consumului de carburant. Astfel, noul SUV este mai usor cu 91 kilograme si, cu un coeficient de 0.37cd (de la 0.40), este si mult mai aerodinamic decat modelul precedent.

Ca si motorizari avem doua motoare de 2 litri: noul diesel din familia R cu 136 CP si 319 Nm si noul propulsor pe benzina cu 163 CP si 195 Nm. Ambele motorizari sunt disponibile in combinatie cu tractiune fata sau integrala cu cutie manuala sau automata cu 6 trepte. Sistemul 4×4 este realizat impreuna cu Magna si in conditii normale cuplul este distribuit doar la puntea fata putand transfera spre spate pana la 40% si 100% in conditii extreme si pentru foarte scurt timp. Dintr-un buton de pe bord se poate bloca transmisia in raport 50/50%.

Masina are o garda la sol generoasa si poate fi dotat cu un sistem de tractiune integrala nepermanenta, care, in funcţie de stilul de conducere şi de aderenta, transmite automat puterea si catre puntea spate, asigurand o tractiune mai buna indiferent de conditiile meteorologice sau de calitatea suprafetei de rulare.

Interiorul este absolut nou, nu regăseşti nimic din ceea ce ai fi aşteptat de la o Kia. În primul rând poate fi remarcat  saltul calitativ atât la nivelul finisărilor cât şi a materialelor utilizate. Câteva artificii de design crează o atmosferă elegantă la interior – voita masivitate a unor repere precum consola centrală, poziţia înălţată a planşei de bord. Aerul de sportivitate predomină şi la interior şi este amplificat de tabloul de bord cu trei ceasuri, de tunelul median masiv cu o linie ascendentă spre consola centrală. Poziţia la volan este înaltă şi uşor avansată. Scaunele faţă oferă un bun confort dar suferă puţin la sprijinul lateral oferit şezutului. Există o mulţime de spaţii de depozitare în partea frontală, lucru ce amplifică caracterul practic.

Principalii rivali (excluzand verisorii de la Hyundai bineinteles – Hyundai ix35) ar fi : FORD KUGA, TOYOTA RAV4, BMW X3 si noul MAZDA CX5.


Best sexy lingerie