Mercedes C250 Coupe

  • 0

Mercedes C250 COUPE o masina absolut dementiala , un coupe veritabil cu o armonie de calitati. Dar inainte sa vorbim de ea sa ne uitam putin pe istoria clasei C de la Mercedes.

In anul de gratie 2003 MERCEDES CLS devenea o stea in tabloul masinilor de lux de la acea vreme , un punct de referinta e putin sa spui si vorbele par prea goale pentru ce a  inceput sa reprezinta acest super car.Mercedes CLS 2012 , duce catre perfectiune ceea ce a inceput in 2003. Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Active Parking Assist, distronic plus si muuulte alte gadget-uri de securitate si perectiune a sofatului a adus clientilor sai noul CLS…

Totul in ceea ce priveste CLS e atat de perfect , de serios , de imposibil de comentat… dar nu… putem comenta , si putem spune ca aceasta masina nu e sexy … nu e pentru target-ul tanar , un CEO , un director de multinationala da , ei pot sta in CLS , insa piata aduce in fata AUDI A5 si BMW seria 3 Coupe …astfel ca Mercedes contraataca cu Mercedes C250 Coupe.

Masina arata foarte bine , este un coupe clasic , cu 2 usi alungite , un look extrem de sportiv dar care expira prin toti porii lux si o stare de bine. In fata avem aceeaşi grila revizuita putin cu litere aldine încorporat de steluta in 3 colturi in stilul sepcific Mercedes.

Interiorul este extrem de luxos , cu materiale mai interesante si mai atragator decat ce gasim pe CLS. Avem un sistem de navigatie mare si bine pozitionat , insertii de lemn combinat cu piele si plastice de inalta calitate , un volan in 3 spite extrem de sportiv mai solid si schimbat mult fata de ce gasim pe sedan. Scaunele si ele sunt schimbate sunt mult mai sportive in acord cu caracterul masinii in spate spatiul nu debordeaza de larghete insa acest lucru este fires pentru un coupe.

Versiunea de new entry foloseste un motor nou pentru constructorul german un 1.8 l Turbo ce arunca catre roti peste 200 CP si conform fisei tehnice asta permite sa se ajunga la 100 km in 7 secunde.

Dotarile sunt multe si vin cu clasicele deja pentru segmentul premium , faruri xenon, clima bizonala, parktronic , Active Blind Spot Assist si multe altele. In plus , indiferent de echipare masina vine cu tapiterie din piele.

Privind la concurenta mentionata la inceput (Audi A5 si Seria 3 Coupe) ce beneficiaza de motoare ceva mai bune si dotari la acelasi nivel , nu mai vorbim de aspectul exterior am fi tentati sa spunem ca C250 Coupe ar avea viata grea insa lucrurile nu stau chiar asa fanii modelului sunt realmente inebuniti dupa sportiva seriei C de la Mercedes.