MINI COOPER

  • 0

Gama MINI a primit un mic retus in 2010 cand cu ocazia Slonului Auto de la Paris a si fost lansata seria MINI (cu 3 usi , Clubman si tineti-va bine MINI COUPE).

Masina ramane indiscutabil numarul 1 in topul masinilor pentru doamne si domnisoare si reprezinta o optiune foarte buna pentru clasa mini ori subcompacta. In fapt masina ofera un design chic (nu degeaba in Romania se lanseaza in cadrul unor parade de moda…:) ) , un motor bun si o tinuta de drum acceptabila pentru clasa din care face parte.

Masina , depinde de model si motorizare poate fi insa o mica fiara, dezvoltat impreuna cu francezii de la PSA, cei de la BMW au decis ca sub capota ar fi util un motor de 1.6 litri, evident supraalimentat cu o injectie turbo.Astfel vom avea o mare herghelie intr-o caroserie micuta – 184 CP la 5500 rpm si un cuplu motor de 240 NM…Asadar indiscutabil masinuta isi umileste colegele de clasa si nu numai…

In interior , adulmeca un aer de vintage combinat cu modernismul actual insa totul in nuanta relativ simpla , lucru ce ne reaminteste amprenta BMW. Calitatea materialelor este buna, abunda pielea, in contrast cu elementele cromate, iar imbinarile si finisajele sunt iarasi, fara cusur.
Portbagajul are numai 160 de litri, insa e suficient pentru ca daca iti cumperi un MINI nu vei cara porcul de la tara de Craciun ori sacii de cartofi pentru aprovizionarea de iarna.

Masina , situata in categoria premium , se bate doar cu Audi A1 , FIAT 500 si CITROEN DS3 desi ultimul desi vizeaza tot clientala cu dare de mana are o alta arie – un cumparator de MINICOOPER nu va trece niciodata la DS3 si viceversa…