Noua Mazda 6 vs. Noul Ford Mondeo vs. Passat vs. Honda Accord

  • 0

Comparatie interesanta spunem noi , avem doua japoneze lideri in fiabilitate , fratiorul Mazdei (Ford Mondeo) si o nemteasca.

Comparatia e frumos de facut una cate una sau la gramada cum incercam noi. Mazda se impune in multe topuri din multe puncte de vedere. Recent o revista britanica de profil a realizat o alta comparatie interesanta cu care vom incepe – Mazda 6 vs Mondeo vs Laguna 2 . Situatia s-a impartit – ford-ul a iesit pimul la tinuta de drum, mazda la interior si laguna la raport calitate pret. Overall Mazda 6 a fost premianta grupului. Sa vedem cum va fi la noi .

Mazda 6Ford MondeoRenault LagunaHonda AccordVolkswagen Passat

Fara sa intram in detalii cu privire la motorizare (asta se va intampla intr-un articol urmator) , sa spunem cateva lucruri cu caracter general.

In primul rand se distanteaza Passat-ul care din an in an parca incearca sa recupereze un mic gap pe care l-a resimtit in ultima perioada de timp. Mazda 6 se impune de celelalte din nou prin nepretuita fiabilitate si de ce nu si prin noul design, usor modificat insa care da masinii o nota extrem de eleganta parca peste masivitatea (interesanta de altfel) a lui Mondeo ori liniile putin prea dure ale Hondei Accord.

Toate masinile de care discutam sunt din clasa medie , unde avem o categorie de cumparatori extrem de pretentiosi in sensul ca nu se mai discuta decat de la clima bizonala , ESP si piele (nu mereu) in standard. Asadar pretentiile de la care sunt judecate masinile sunt extrem de mari. Luate individual fiecare are avantaje extrem de clare. Fordul vine cu o tehnologie excelenta si o transmisie foarte buna , un interior mult inbunatatit insa atentie pe la portiere dupa putina vreme incepe se se desfaca materialul. Mazda vine cu fiabilitate , desgn, renume de masina pe care te poti baza. Honda vine cu fiabilitate si foarte multa sportivitate , gadget-uri de ultima generatie si tendinta de intinerire a intregii game (vezi revolutia cu civic) , Passat-ul vine cu rigurozitate, si un motor excelent , e genul de masina pe care la fel te poti baza , in final , va conta alegerea cumparatorului din perspectiva a ceea ce pretuieste el mai mult. Overall nu ne propunem si noi sa facem un punctaj si doar sa ne dam cu parerea punctual – Daca vrei fiabilitate mergi pe Honda si Mazda, daca vrei un pret bunicel si o masina clasica clasa medie , frumusica , aspectuoasa , unde vei arata ca un director de transnationala alege Mondeo, si daca vrei o masina specific nemteasca care iti ofera din toate , plus o supertehnologie alege passat-ul , insa aici vei avea de infruntat un pret mai maricel.

Din cele 4 masini noi am ales sa mergem pe varianta Mazda 6 , pe care o recomandam , care ne incanta prin calitatea materialelor la interior , fiabilitate , si clasa.