Noul BMW Seria 3 lansat in Romania

  • 0

Cea mai bine vanduta serie de la BMW – SERIA 3 continua saga constructorului german in clasa compacta premium. Daca despre noua masina am discutat , acum masina este in sfarsit disponibila si in Romania. Este vorba de a sasea generatie seria 3 si desi urmeaza trendul modelului lansat in 2006 , avem parte de ceva modificari importante. Ce modificari ati putea spune , sa mai faca ingineri germani unei masini care frizeaza perfectiunea? Haideti sa vedem , in primul rand avem o crestere in dimensiuni si posibilitatea personalizarii predefinite a design-ului exterior in functie de echipare.Sport Line, Modern Line și Luxury Line. Acestea includ numeroase deosebiri, care pornesc de la grila radiatorului și ajung să se diferențieze până și prin culoarea ceasurilor de bord sau „cheia” mașinii  – opțiuni ce permit un nivel de personalizare diferite.

Revenind la aspectul dimensiuni , asa cum spuneam mai sus avem ceva modificari , creșterea în lungime cu 93 de mm este fără îndoială cea mai evidentă schimbare a proporțiilor, noul model fiind cel mai generos în dimensiuni din istoria Seriei 3. Astfel, lungimea mașinii totalizează 4624 mm, care se resimte atât la nivelul spațiului interior – de exemplu 15 mm în plus la spațiul pentru genunchi a pasagerilor de pe bancheta din spate – cât și la volumul portbagajului care a câștigat astfel încă 20 litri. În aceeași context a fost majorat și ecartmentul (37 mm în față și 47 mm în spate) care garantează un comportament dinamic vizibil îmbunătățit mulțumită unui centru de greutate mai coborât.

Ca motorizare  sunt disponibile versiunile pe benzina 328i de 2 litri si 245 CP si 335i de 3 litri si 306 CP, iar versiunile diesel dispun ambele de o varianta de 2 litri, dar cu puteri diferite de 163, respectiv 184 CP.

Toate motorizarile dispun de tehnologia TwinPower Turbo, iar versiunile EfficientDynamics pluseaza cu sistemul Start-Stop si cu un sistem de recuperare a energiei la franare. Din primavara vor fi oferite noi motorizari, iar in toamna va debuta si versiunea hibrida.

La interior , se mentine stilul BMW , cu materiale de foarte buna calitate , gadget-uri si tehnologie de ultima generatie , intr-un cadru serios , elegant fara beculete, butonase si led-uri inutile.

BMW a vandut aprox 13 milioane de modele din ciclul seria 3 , actuala masina suntem convinsi ca este mai departe o optiune premium exceptionala pentru oricine stie sa aprecieze un automobil ce se apropie de perfectiune.