Mitsubishi Outlander

  • 0

Mitsubishi Outlander 2012-Mitsubishi aduce la Geneva noua generaţie a lui Outlander , un model foarte interesant. Noul Outlander păstrează dimensiunile şi proporţiile generaţiei actuale, diferenţele constând în design-ul exterior si foarte putin sesizabil la interior.

Spuneam ca sunt modificari de design exterior – ei bine da , noul OUTLANDER arata altfel , si cand spunem asa ne referim la o schimbare in bine , cadrul din fata nu mai este in stilul specific MITSUBISHI – bot de rechin ci e un design absolut surprinzator inspirat destul de mult de la senzationalul Range Rover – Evoque.

La interior lucrurile stau cam la fel in stilul bine cunoscut insa cu un mic plus pentru calitatea materialelor ce tind sa credem. A fost acordata atentie si modularitatii: scaunele de pe randul doi si, dupa caz, de pe randul trei pot fi rabatate individual pentru a imparti spatiul interior dupa necesitati. Toate se rabateaza complet pentru a oferi un spatiu de incarcare perfect plan. Hayonul este actionat electric, pentru a usura incarcarea si descarcarea bagajelor.

Elementele de confort si siguranta sunt venite , ei bine da, chiar din zona premium , asadar sa vedem… Avem FCM (Forward Collision Mitigation System), care detecteaza obstacolele de pe drum si franeaza automat pentru a evita o coliziune in cazul in care soferul nu intervine.(prima data introdus de VOLVO). Mai gasim si ACC (Adaptive Cruise Control System): pilotul automat autoadaptiv, care mentine o distanta precauta fata de masina din fata chiar si la viteze de oras, precum si pe autostrada. Masina accelereaza automat la viteza maxima presetata atunci cand soferul se angajeaza in depasire.

Daca ne luam si dupa schimbarea radicala de look si tehnologiile noi venit din zona de lux ca Outlander incearca sa apuce o bucata din „felia” clientilor ce prefera un SUV premium… Greu demers, extraordinar de greu insa nu imposibil , mai ales daca vom vedea si un pret exceptional.

Noul Mitsubishi Outlander va avea sub capotă două motoare: unul pe benzină şi unul diesel, ambele disponibile atât în versiune 4×2, cât şi în versiune 4×4. Acestea sunt construite pentru a atrage clienţi indiferent de preferinţele acestora. Motorul pe benzină este un MIVEC de 2.0 litri, iar cel diesel un 2.2 MIVEC. Ambele vor dispune de Start-Stop şi, opţional, de o cutie automată cu şase trepte.

Inainte de aceasta schimbare Outlander era in liga cu HYUNDAI SANTE FE si KIA SORENTO insa o data cu noul Outlander 2012 , producatorul japonez e clar ca isi doreste sa joace intr-o liga superioara…