noul BMW seria 3

  • 0

Revenim la noul BMW seria 3 – o masina cu un design senzational , exact pe gustul fanilor. Constructorul renunta la calandrul extrem de agresiv al ultimei generatii si trece spre forme mai elegante, mai rafinate, mai fluide, chiar daca imaginea generala ramane atletica, probabil desi vorbim de o masina sportiva se vrea si o parte din targetul asa zis clasic – elegant al lui Audi A4.

Stilul la interior se mentine , materiale de foarte buna calitate , insa cat mai putine butoane si zorzoane , putin spartan ca look insa plin de finete si stil din punct de vedere al materialelor.

Noul Seria 3 este mai lung si mai lat decat generatia precedenta, castigand 93 de mm in lungime, 50 de mm la ampatament si 37/47 mm la ecartamentul fata/spate, ceea ce va contribui atat la un spatiu interior mai generos cat si la o tinuta de drum mai stabila.

A fost revizuit si motorul de 3 litri/6 cilindri de pe 335i, care ofera acum 300 CP/5.800 rpm si un cuplu maxim de 410 Nm disponibil integral intre 1.200 rpm si 5.000 rpm, ceea ce ii permite sa atinga 100km/h in doar 5.4 secunde dar si sa ofere acceleratii extrem de rapide la viteze mari. Chiar si la acest motor de varf, consumul mediu este de doar 7.2 litri/100km!

Ca noutate vine functia Auto Start-Stop si recuperarea energiei de franare, care sunt acum combinate cu un nou sistem Driving Dynamics Control, care permite soferului sa aleaga intre modurile de condus Comfort, Sport, Sport+ si ECO PRO, in functie de necesitatile drumului.