Porsche 911

  • 0

După 48 ani de productie, 911 este acum în a şaptea generaţie. Acest model 2012, sau 991 cum este cunoscută fanilor vine cu un habitaclu mult mai generos si cu forme mult inbunatatite. Evident caracterul ultra sportiv si competitivitatea incredibila a motorizarii au ramas de baza.

Prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt (13-25 septembrie), noul 911 pastreaza ADN-ul gamei 911 si designul specific Porsche, insa este o masina complet noua. In vara lui 2012 vine pe piata si versiunea decapotabila.

Noul 911 vine cu un ampatament marit cu 100 mm, Oglinzile exterioare, remodelate, sunt pozitionate pe marginea superioara a portierei si nu ca pana acum, in triunghiul oglinzii.

Interiorul a carui arhitectura se inspira din cea a modelului Porsche Carrera GT. Soferul este integrat acum mai bine la bordul masinii, gratie consolei centrale elevate frontal, la care, specific masinilor de curse, maneta schimbatorului de viteze este pozitionata mai sus, mai aproape de volan.Practic vorbim de o masina care se „aseaza” si se „muleaza” realmente pe sofer. La fel ca la exterior, si in interior se regasesc elemente Porsche clasice – cele cinci instrumente rotunde de bord, dintre care unul este un afisaj multifunctional de inalta rezolutie, turometrul dispus central si contactul aflat in stanga volanului.