Porsche Cayenne GTS

  • 0

Porsche a livrat mai mult de 430.000 vehicule Cayenne de la introducerea sa în 2003, ceea ce nu este rău pentru o companie care a oferit doar un singur model, 911 ,cu mai puțin de două decenii în urmă. Cayenne a fost un astfel de succes, deoarece acesta păstrează ADN-ul de bază.


Modelele Cayenne s-au derulat într-o succesiune rapidă. Porsche Cayenne Turbo (bi-turbo de 4.8 litri V8 evaluat la 500 CP), a urmat Cayenne S (aspirat natural de 4.8 litri V8 evaluat la 400 CP), Cayenne (aspirat natural de 3.6 litri cu 300 CP VR6), Cayenne S Hybrid (380-CP benzina-electric) și, cel mai recent, Cayenne Diesel (245 CP turbo-3.0-litri). GTS Cayenne este al saselea model din gama Cayenne, constructorul german probabil pregateste o a saptea varianta in timp ce cititi aceste randuri.


Exteriorul a GTS este diferențiat de numeroase îmbunătățiri cosmetice, care includ fațada frontală Cayenne Turbo cu prize mai mari și mai agresiv (deschiderile intercooler sunt conectate să rețină un coeficient aerodinamic de 0.37), cupe întunecate farurilor cu semnătura Turbo cu patru- LED-lumini de zi de funcționare, fuste laterale și ferestrele incadrate in negru lucios vopsea. Din spate a GTS dispune de un spoiler dublu-aripa acoperiș (spus de fapt, de a furniza forta de apasare real), o bandă de negru lucios pe hayon, stopuri cu LED-uri usor inchise la culoare.

Interiorul Cayenne GTS dispune de tapiterie din piele și scaune sport Alcantara (optimi de modul de putere reglabil pentru șofer și pasagerul din față). În plus față de inserțiile din scaune, Alcantara se gaseste pe consola centrala cotiera, panoul de usa, stâlpii și plafon. Un SportDesign volan imbracat in piele, cu padele de schimbare a roților corespunzătoare montate (stânga jos, dreapta sus), este de asemenea standard. GTS pot fi, de asemenea, comandate cu pachete unice, inclusiv cusaturi contrastante de-a lungul și de cabină „GTS” brodate în tetiere.

Porsche ofera pachetul Sport Chrono pentru prima dată pe Cayenne. Deși nu este la pachet cu lansarea de control sau orice altă caracteristică de performanță menite să îmbunătățească (cum este pe masinile sport), aceasta include o liniuță-cronometru montat și un ecran de performanță în comunicare Porsche Management (PCM), sistem pentru a înregistra timpii , date laterale și longitudinale de accelerație.

Sub capota,avem un de 4.8 litri V8 a fost modificat pentru a crește performanța cu 20 de cai putere.Motorul produce acum 420 de cai putere la 6500 rpm.

Standardul cu opt trepte Tiptronic automata a fost de asemenea optimizat pentru serviciu GTS. Software-ul oferă remapare schimburi mai rapide și mișcări rapide pedalei de accelerație permit imediat hartă dinamică a acesteia – downshifts de frânare, unelte deținute în colțurile și upshifts suprimate. Raporturile de transmisie sunt aceleași ca acestea sunt în Cayenne S, dar raporturile față și puntea spate sunt mai scurte pentru a îmbunătăți accelerația.

Aceasta masina reuseste sa atinga suta de kilometri in 5.4 sec ceea ce e o perfomanta extraordinara pentru o masina de clasa sa.

Pretul se invarte in jurul a 70.000 eur , depinzand de dotari , suficient de competitiv incat sa dea dureri de cap cumparatorilor in ceea ce priveste alegerea.